Norge
Fødselsdag:
23.04.1945
Biografi:

Jens Petter Jensen vokste opp i Kvalvik i Lyngen og begynte tidlig med fotball. Han spilte aldersbestemt fotball og A-lagsfotball for Lyngen. Han gikk fra Lyngen til Andenes. Jens Petter kom til TIL i 1971 og spilte i to år for oss. Han var en glimrende spiller, god teknikk, god (venstre) skuddfot. Han spilte to landsdelskamper, begge mot Nord-Sverige, her ble det seier 1-0 og uavgjort 1-1.  Jens Petter var en målfarlig herremann, og her er et referat fra en kamp mot Mosjøen på Alfheim i 1971:.
TIL åpnet så absolutt best, og i start-minuttene hadde laget målsjanser i massevis, 1-0 ble det allerede etter 7 minutter, da Jens Petter Jensen ble spilt fri på vingen, og nettet fra kloss hold. Og i den perioden som fulgte, var Mosjøen på gyngende grunn. Forsvaret mistet en tid fullstendig hodet, og at det ikke ble flere mål , må tilskrives på Mosjøens lykkekappe.

Sin vane tro falt TIL av i andre omgang, og laget klarte ikke å få til det samme drivet over spillet som i første omgang. Men det må også tilføyes at Mosjøen dekket bedre opp i denne omgangen. Mt slutten spilte Edmund Kristoffersen utmerket etter en noe anonym start. Men så kom Jens Petter Jensen seg fri igjen, og sørget for at han nå topper scoringslista. Fra kloss hold satte han ballen i nota. Jens Petter Jensen var også mannen bak TILs tredje mål. Han mottok ballen på fem-meteren, og slo den fra trang posisjon til Sigurd Dale, som sørget for TIL-seier 3-1.

I Tromsø jobbet Jens Petter i bank. Da han flyttet til  Finnsnes, var han Ungdoms- og Idrettssekretær for Lenvik kommune. I 1986 fikk Jens Petter slag, noe som satte ham endel tilbake. Nå er han pensjonist og har det, i følge ham selv, veldig bra. Selv over tredve år etter at han forlot TIL, følger han med på klubbens "gjøren og laden".

Jens Petter døde i en brann på Finnsnes i januar 2013.

Utarbeidet av Per Salomonsen og Hugo Anthonsen. (14.01.2013)

Hjemsted: Lyngen

Født: 23.04.1945

Død: 03.01.2013

TILs-debutdato: 09.05.1971

TILs-siste dato: 24.09.1972