NMcup2.runde 1972: Tromsø IL - Lyngen IL

Tromsø IL er klar for tredje runde i cupen. Det ble 2-1 seier over Lyngen IL på Alfheim Stadion. Og fortjent var det også etter at TIL-maskineriet i store perioder av andre omgang fullstendig malte i stykker Lyngen, og vi fikk glimtvis se fotball på høyde med det beste TIL-guttene har levert. Et skår i seirsgleden er det likevell, Torfinn Ingebrigtsen er satt ut av spill for i år. Han ble i under kampen kjørt til sykehus med beinbrudd.

Det var Lyngen IL som slo an tonen i starten av kampen. Laget var hutigere på ballen, mer kontant i taklingene, og fram for alt, de beviste gang på gang at også de kan spille riktig og god fotball. Fullt fortjent var det da laget etter 16 minutter tok ledelsen. Men etter scoringen jevnet kampen seg ut, TIL var mer med, men likevell satt man med en følelse at Lyngen hadde full kontroll.

Fra Lyngens side hadde de all grunn til å være fornøyd med første omgang. Derfor kom det som en stor overraskelse at laget allerede fra starten av andre omgang la seg i forsvar, og overlot hele midtbanen til TIL, som ikke nølte med å takke ja. Tromsø-guttene kjørte opp i et knalltempo, og dominerte som de selv ville på midtbanen. Og fram for alt, sjansene lot heller ikke vente på seg.

Godt oppbygde angrep hvor også hele laget deltok i framstøtene, måtte til slutt gi resultater. 1-1 ble det etter 15 minutter, da Steinar Pedersen spilte utmerket vegg med Jens Petter Jensen, og den avslutningen hadde ikke Lyngen-keeperen sjanse til å avverge. Seiersmålet kom ti minutter før slutt. Steinar Pedersen fulgte frekt opp en ball, forserte utmerket langs dødlinja, og John Nilsen hadde bare å sette foten til det perfekte innlegget. I de resterende minuttene hadde TIL en rekke kjempesjanser.

Oppdatert: 02.11.2003