2.div.distr.9og10 1971: Mjølner - Tromsø IL

Et selvmål fratok Mjølner cupkampseieren mot Sarpsborg forrige helg, men nå tyder alt på at et selvmål i kampen mot lagets argeste seriekonkurent, Tromsø Idrettslag, ga Narvik-laget seriemesterskapet. Mjølner trenger ikke ta mer enn fire poeng på de siste  tre gjennstående kampene for å bli mester.

Et kjempene TIL-forsvar og en strålende TIL-keeper, Dag Rafaelsen tillot ikke Mjølner å putte flere mål i nettet. TILs løperekke klarte ikke å utnytte de mange sjansene hadde mot slutten mer enn en gang. Og slutt-resultatet 1-1 gir et riktig bilde av det som skjedde ut på banen, begge omgangene sett under ett.

Det var TIL som kom best  igang. I de ti første minuttene var det tydelig å se at Mjølner kom på banen med store nerveproblemer. Mjølner klarte å holde TILs aggresive løpere stangen, og etter hvert overtok de mer og mer av spillet. I små perioder viste Mjølner noe av sitt beste.

I andre omgang var det TIL som hadde vinden i ryggen, og bortsett fra de første minuttene var det TIL som hadde taket på denne omgangen. Nå fikk midtbanespillerne Hans-Tore Bjerkaas og Arne Andreassen kontakt med hverandre og da måtte selv Kjell Larsen gi opp. Utligningsmålet kom ikke før det gjennsto fem minutter. Det var Torfinn Ingebrigtsen som frekt forserte seg forbi Torgeir Wist og Tor Helge Brustad, og etter først å ha skutt i stolpen, satte han returen kontant i mål.

Noen storkamp ble det ikke, TIL skal i alle fall roses for at de kjempet. På TILs lag viste Edmund Kristoffersen seg som den aller beste, og han må også få betegnelsen banens beste spiller. Det er i grunnen vanskelig å finne svake punkter på TILs lag.

Oppdatert: 28.10.2003