2.div.avd.C 1972: Harstad IL - Tromsø IL

Der er ingen tvil - HILs unggutter har spiren i seg til et storlag. De holdt hodet kaldt på den ujevne gressmatta, og lot seg ikke "storme over ende" av et mer garvet TIL-lag. Det ble en fortjent 3-1 seier, der Jan Sigurd Ervik spilte en dominerende rolle med to scoringer, og med 50% deltakelse i det tredje målet.

Men HIL var på gyngende grunn de første 30 minuttene. Da kjørte TIL i et drepende tempo som fullstendig rev opp de unge Harstad-guttenes spill. Øyensynlig var TILs taktikk å sikre seg et solid forsprang, men det resulterte bare i den ene scoringen.

Godt ledet av en opplagt Per Arne Hansen som under det verste stormløpet kuttet ut HIL-spissene på en effektiv måte, men også maktet å trenge dypt inn i HILs back-kjede med lure opplegg, og et fantastisk gå-på-humør. Og i disse 30 minuttene var lysluggete Torfinn Ingebrigtsen et kontstant uroelement, selv om det luktet av hans "spisse albuer" og "løftede knær".  Det var nesten utilgivelig å ikke score i det 24.minutt etter en fiks trekantkombinasjon fra Arnt Hugo Lund og Jens Petter Jensen. Fire meter foran åpent mål skjøt han utenfor. Derimot gjorde han ingen feil da han mottok en skreddersydd pasning fra Per Arne Hansen, skuddet satt der det skulle.

Men så begynte TIL å synde på midtbanen, og HIL-spillerne trengte dypt inn i TIL-forsvaret, og utligningen kom da også etter en retur fra tverrliggeren. Og fem minutter senere var det klart for HIL-ledelse.

I andre omgang ble Arne Andreassen byttet ut med Steinar Pedersen, men det hjalp ikke, HIL økte ledelsen til 3-1. TIL kom mer med etter hvert, og bare en fantomredning av HIL-keeperen gjorde at Sigurd Dale ikke fikk nettkjenning på et kjempeskudd. Hos TIL spilte Per Arne Hansen en perfekt kamp, han har en vidunderlig plasseringsevne, han er sterk og med det store overblikket. Han var en av de få med Arnt Hugo Lund og Jens Petter Jensen som holdt kampen ut kondisjonsmessig.

Oppdatert: 01.11.2003