2.div.avd.C 1972: Tromsø IL - Mosjøen IL

Mosjøen var svært heldige med sine oppløp og scoret full pott på de sjansene laget hadde, da de møtte Tromsø IL på Valhall.  4-1 ble det til gjestene etter at det sto 3-1 til pause. Kampen ble avgjort i løpet av de siste fem minuttene av første omgang. Da ble nemlig samtlige av omgangens mål scoret, og gjestenes scoringer må et hjelpeløst tafatt TIL-forsvar ta på sin kappe.

Det begynte lovende for TIL. Vi fikk se glimt av fjorårets takter i de første femten minuttene. Mosjøen la seg imidlertid i forsvarsposisjon, og red stormen godt av. Og deres polinger fram til løperne ga da også laget scoringene. Den første etter 40 minutter, men TIL gikk rett fra avspark og utlignet til 1-1 ved Steinar Pedersen. Bare to minutter senere tok Mosjøen ledelsen igjen, og like før slutt ble det 3-1 til helgelenderne.

I andre omgang hadde TIL det meste av spillet uten at laget klarte å score. Og bare minutter før slutt klarte bortelaget å fastsette sluttresultatet til 4-1. Det var omlag 1500 tilskuere som gikk skuffet hjem.

Dommer Hans Fagge, Falken, var pirkete og ikke helt konsekvens i sine avgjørelser.

Oppdatert: 01.11.2003