2.div.avd.C 1972: Tromsø IL - Harstad IL

Harstad IL slo Tromsø IL 5-0. Resultatet forteller først dette: HIL er på vei opp mot store høyder igjen, mens TIL er på vei nedover i den samme dal de var i for et par-tre år siden. Vel nok var ikke HIL-guttene så gode som TIL-guttene var dårlige, etter som i hvert fall tre av målene var resultat av skamløst dårlig forsvarspill. Men likevell 5-0 gir et klart bilde av det som skjedde på Alfheim-gresset.

Selv om det alt fra avspark var tydelig for alle - og ikke minst for TIL-guttene at gjestene var best i alt,så er det utilgivelig at såpass rutinerte folk som finnes i TILs forsvar å glemme det mest elementære, nemlig å markere når motstanderen er mye raskere. At TILs midstopper Svein Arne Olsen midtveis i første omgang,  sleivet ballen i eget mål, gjorde ikke saken noe bedre.

Jan Sigurd Ervik økte på med ytterligere to mål i begynnelsen av andre omgang. Og ene tabben fulgte den andre fra TILs side, og da 25 minutter var gått sto det 5-0 fot HIL. Minst dårlig på TILs lag var Rolf Johansen.

Oppdatert: 06.11.2003