2.div.avd.C 1972: Tromsø IL - Saltdalskam

Hans-Tore Bjerkaas lagde en psykologisk meget viktig scoring for TIL mot Saltdalskameratene, da han knapt ett minutt etter at Saltdalskameratene hadde tatt ledelsen i andre omgangs åpningsminutt.

Etter en meget god TIL-åpning av kampen, noterte vi oss en kjempesjanse allerede i kampens første minutt da ballen traff stanga. TIL ga mer og mer fra seg midtbanen, og mot slutten av omgangen presset faktisk Rognan-laget i perioder. Omgangsresultatet 0-0 var det ingen ting å si på.

Andre omgang ble til sine tider morsommere enn første omgang, men noe godt spill så man skjeldent. Men TIL ville vinne, og plutselig ble det brodd i TIL-angrepene, og laget hadde flere opplagte målsjanser. Så tar gjestene ledelsen, og straks etter utligner TIL, før Jens Petter Jensen fikk ballen på venstre side av 16-meteren, levnet han ikke keeperen en sjanse. Skuddet var både hardt og velplassert  under tverrliggeren.

Mot slutten av omgangen var det tendenser til panikk i TIL-forsvaret, men en sikker Edmund Kristoffersen godt hjulpet av en uvanlig opplagt Arne Sæther red stormen av. Jens Petter Jensen får betegnelsen banens beste, også Torfinn Ingebrigtsen viste mye fint, særlig i første omgang da han og Jens Petter Jensen fant hverandre meget godt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 06.11.2003