2.div.distr.9og10 1971: Bodø Glimt - Tromsø IL

Tromsø ILs keeper Dag Rafaelsen er i tidligere kamper blitt sterkt kritisert for sin innsats mellom stengene, nå kan imidlertid TIL takke nettopp sin keeper for at det fikk det ene poenget mot Glimt. Da det røynet som verst, viste Dag seg meget sikker og hadde en rekke redninger som ble mottatt med applaus fra de 1000 tilskuerne. Riktig nok misset han da det gjennsto ett minutt igjen av kampen, men heldigvis for TIL ble målet annulert for offside.

Det var Glimt som kom best igang på den tunge gressmatta. Bodø-guttene tilrev seg straks kontrollen på midtbanen, og spesielt på lagets høyre side kjørte de fram mange gode angrep, som TIL-forsvaret hadde sin fulle hyre med å stoppe. Torfinn Ingebrigtsen var meget påpasselig da Glimt-forsvaret plutselig viste seg usikker, og alene med keeper gjorde han ingen feil. Det tok lang tid før Glimt kom seg ut av denne kalddusjen.

Selv om TIL etter dette kom mer i spillet, var det Glimt som hadde føringen, og fem minutter før omgangen var ute fikk de hull på bylle, og det sto 1-1. I andre omgang var det en annen glød over Tromsø-guttene. Nå var det deres tur til å tilrive sig midtbane-initiativet, og de første ti minuttene av omgangen var så absolutt TILs. Resten av omgangen var jevn, med unntak av de siste minuttene som så absolutt var Glimts.

I forsvaret har vi nevnt Dag Rafaelsen i mål, men også Edmund Kristoffersen var god å ha da det røynet på som verst. På midtbanen var Hans-Tore Bjerkaas den beste, og i løperekke var Arnt Hugo Lund eneren.

Oppdatert: 29.10.2003