Cup NM 1.runde 1972: Kirkenes IF - Tromsø IL

Selv om Tromsø IL gikk videre i cupen med 2-1 over Kirkenes IF, avdekket kampen utvilsomt et nytt dilemma for TIL-ledelsen. Kampen avslørte nemlig at forsvaret med Arne Sæther som ekstra forskanse gikk på bekostning av løperekka. Jens Petter Jensen var nemlig trukket ned fra løperekka til midtbane, og selv om han alene dominerte den gjennom store perioder, klarte aldri løperne å få stor gjennomslagskraft slik at scoringene lot vente på seg lenge. Ja det måtte endog selvmål til for at TIL skulle få ekstraomganger, men i disse hadde KIF ikke mye å stille opp med.

Det startet svært lovende for TIL, laget tok midtbaneinitiativet allerede fra avspark. Og annført av en meget god Jens Petter Jensen førte TIL opp nesten som i gamle dager. Men framme ble det for tynt. De tre spissene fikk aldri kontakt med hverandre, og dermed fikk tilfeldighetene råde altfor lenge. Og når KIF gikk opp i ledelsen så det ikke akkurat lyst ut for TIL. Men TIL tapte imidlertid ikke motet, men fortsatte kampen med forholdsvis jernhardt grep på midtbanen, noe som måtte gi sjanser. Betegnende nok var det et selvmål som skulle gi 1-1.

Også i andre omgang var det TIL som hadde initiativet, men KIFs angrep var langt fra ufarlige. Det ble ikke flere mål i ordinær tid, så det måtte ekstraomganger til. Her hadde også TIL initiativet, men likevell kom ikke seiersmålet før i andre ekstraomgang. Torfinn Ingebrigtsen ble spilt fri og scoret sikkert fra kloss hold. Noen stor kamp ble det ikke, men begge lag gikk inn for å spille fotball, og spesielt var det riktig mange lekre kombinasjoner mellom Arne Andreassen og Jens Petter Jensen på midtbanen. I forsvaret var Dagfinn Holst den beste, mens løperekka var langt under pari.

Oppdatert: 02.11.2003