2.div.distr.9og10 1971: Tromsø IL - Stålkameratene

Tromsø IL klarte ikke å nå det mål de den siste tiden hadde satt seg, nemlig å følge Mjølner helt til døra i andre divisjonen ved å slå Stålkameratene, og om mulig gå forbi dem på tabellen. Det ble bare uavgjort 1-1 på Alfheim. Men du verden for et inspirerende og morsomt forsøk TIL sto for i denne kampen. I perioder spilte laget helt på topp, og viste noe av det beste som er prestert i nord-norsk andre divisjon.

De første 25 minuttene ble Stålkameratene spilt ut etter alle kunstens regler, og det spillet TILs løperekke sto for i denne perioden var virkelig godt, selv om avslutningskonsentrasjonen manglet. TIL burde gått til pause med en klar ledelse, i stedenfor var det Stål som scoret først. Da TIL ikke maktet å lage mål i sin sterke periode, så det ut som spillerne slappet av.

Starten på andre periode ble nærmest en tro kopi av første. TIL overtok straks føringen, og spilte seg til en rekke scoringstilbud, hvor man gang på gang så ballen i nettet. Karakteristisk var det at det måttet et straffespark til før TIL kunne lage mål. Torfinn Ingebrigtsen ble felt og Arnt Hugo Lunds skudd hadde ikke keeperen en sjanse å ta.

Det var i første rekke Sigurd Dale og Torfinn Ingebrigtsen som sto for moroa i TILs sterke periode. Men de fikk også delvis Arnt Hugo Lund og Jens Petter Jensen med seg. På midtbanen hadde Hans-Tore Bjerkaas og Arne Andreassen hver sin sterke omgang, mens de to midtstopperne Edmund Kristoffersen og Per Arne Hansen var de beste i forsvaret. Keeper Dag Rafaelsen gjorde ingen feil.

Oppdatert: 29.10.2003