Norge
Fødselsdag:
03.03.1939
Biografi:

Håvard Wangberg vokste opp i Tromsdalen og spilte først aldersbestemt fotball for Radar (senere TIF, TUIL). Hans talent trakk han til byen og var innom både Steady og Fløya før han ble TIL-gutt. I 1956 reiste han til sjøs og var ute i 18 måneder. Håvard var en ordentlig "målsnik", rask og teknisk god. En meget fargerik spiller og publikumsfavoritt. Han scoret mange mål, ofte på en finurlig og frekk måte og var en viktig spiller for TIL. Her er et utrag fra avisa Tromsø, av seriekampen mot favoritten HIL, 23. august 1959 på Idrettsplassen:

De første ti minuttene ble preget av nervøst spill, ingen av lagene hadde i grunn noen farlige sjanser. Men så kom den første bomben: Brandeggen la pent inn foran mål, Wangberg gikk opp og headet pent forbi keeper. Sjokkscoringen fortalte også at HIL-forsvaret spilte temmelig åpent, noe som ble tydelig bevist senere. Knapt minutter etter satte Svein Robertsen inn nummer to etter klyngespill. Og litt senere kom Edmund Kristoffersen fri på 16-meteren, tok seg god tid og satte ballen helt oppe i vinkelen. Etter 20 minutter reduserte HIL ved Bjarne Ag, men gleden varte ikke lenge, etter en hands like innenfor feltet ble TIL tildelt straffespark, Wangberg scoret sikkert, og dermed kunne TIL gå til pause med en høyst overraskende 4-1 ledelse. Kampen endte med 6-1 til TIL.

Håvard utdannet seg til kokk, og etter hvert drev han tre bevertningsteder; Bonaza, Bellevue Grill og Strandkroa. Han flyttet til Sallangen i 1980, giftet seg der og drev gårdsbruk, inntil han ble rammet av hjerneslag og ble uføretrygdet.

Håvard tilbringer ofte deler av vinterhalvåret på Gran Canaria. Han følger godt med og er helt oppdatert på hvordan det går med TIL.