3.div.distr.10 1958: Mjølner - Tromsø IL

Det ble Mjølner som noe overraskende stakk av med begge poengene i seriekampen mot TIL i Narvik. Men la det være sagt med en gang; seieren skyldes heller dårlig spill av Tromsø-laget, enn god fotball fra Mjølner-guttenes side. Det er tydelig at det såkalte Mjølner-komplekset TIL etter hvert har opparbeidet seg, på langt nær har sluppet taket. Etter en noe heldig Mjølner-ledelse 3-1 ved pause, reduserte TIL på straffespark i annen omgang, slik at sluttresultatet ble 3-2.

Det var sol og noe sjenerende vind da kampen begynte, og den var bare 7-8 minutter gammel da Mjølners David Hansen fikk et gjennomlegg fra midten og scoret fra kort hold. Målet smakte imidlertid av offside, og i tillegg løftet Hansen foten faretruende høyt foran Hugo Anthonsen, da han tok ned ballen. Etter 30 minutter broderte TIL-rekken seg igjennom Mjølneres forsvar, og fra et par  tre meter skjøt Brandeggen i stolpen, men returen satte han ubønhørlig i nettet. Gleden varte imidlertid ikke lenge, bare to minutter senere var det klart for ny Mjølner ledelse. Og som om ikke det var nok, kom Mjølners tredje scoring bare tre minutter deretter.

Mjølner som hadde et overtak i første omgang, ble presset over på defensiven i andre, og TIL-laget domierte til sine tider midtbanen. Men når løperne kom til 16-meteren var det stopp. Det var alt for mye tussling frem og tilbake, og nesten ikke et eneste skudd på mål. Det var typisk at TILs eneste mål denne runden kom på straffespark, etter at Tor Brandeggen var felt innefor 16-meteren, Håvard Wangberg var eksekutør og ga ikke Nor-keeperen en sjanse.

Kampen var aldri god. Særlig TIL virket giddesløst, selv om det i enkelte perioder i andre omgang sto for det lille som ble vist av spill - Forsvaret var åpen som en låvedør i første omgang, men spilte seg bra opp i andre. Den som slapp best fra det var senterhalf Odd Hansen. I en svak løperekke var Tor Brandeggen og ytre venstre Jan E.K.Pedersen som var minst dårlig.