/kampref-nncup-1958-3.htm

Man skulle nesten ikke tro det var mulig, for noen uker siden møttes lagene til seriekamp, og da vant TIL hele 4-0. Her vant Nor 3-0. I begge kampene var seieren soleklar. Vel kan man si at Nor var heldig med målene, men seieren var helt fortjent. Maken til svart dag er det vel forøvrig lenge siden TIL har hatt, og patriotene på "tribunene" hadde en tung stund.

Det så lovende ut for hjemmelaget. Det første kvarteret gikk etter oppskriften, TIL spilte seg gjennom gang på gang og scoringen hang i luften. Der ble den også hengene, for da Storviks innlegg havnet opp i vinkelen bak en forfjamset og blendet keeper, snudde spillet seg. Nor-laget vokste med medgangen, det ble lenger og lenger mellom TILs sjanser.

Etter pause så man mindre og mindre til TIL, særlig etter at Storvik hadde scoret på ny, denne gangen fanget han opp en returball og scoret lett. Punktum ble satt da Olav Trældal laget det tredje målet fra over 50 meters hold. En lang pole gikk til alles overraskelse helt oppe i vinkelen, og Jan Johannessen reagerte i det hele tatt ikke. Målet så jo pent ut, men det skulle ikke gå an å score fra sentrum. Dette målet må Johannessen ta på sin kappe.

Stor fart og innbitt innsatsvilje førte Nor til semifinalen. Narvik-spillerne møtte alle ballene, særlig i høyden - og her var det TIL gjorde sin største tabbe, med kanske landets minste løperekke burde TIL-forsvaret ha innsett at det ikke nyttet med høye baller. Det gjorde de ikke og Nor-forsvaret fikk en altfor lett oppgave.  Ingen av TIL-spillerne nådde opp mot sitt beste, ganske enkelt fordi de var for trege og avventende.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.07.2003

Del dette: