3.div.distr.10 1959: Nor Narvik - Tromsø IL

TIL vant fortjent seriekampen mot Nor i Narvik, etter å ha scoret alle målene i første omgang. Det var aldri tvil om hvem som var det beste laget, og seieren var avgjordt fortjent. Målene kom i det 30. minutt ved Håvard Wangberg, i det 37. minutt ved Ronald Hansen og to minutter før pause atter av Håvard Wangberg.

TIL lå over det meste av første omgang, selv om et par av målene virket nokså lettkjøpte, hadde laget flere gode sjanser som like gjerne kunne gitt mål. Nor hadde et par virkelige sjanser, men det ene skuddet reddet unge Roy Johansen mesterlig.

I andre omgang lå Nor over, særlig det første kvarteret, men avslutningene var under all kritikk. I tillegg spilte TILs forsvar både hardt og kontant. TILs forsvar spilte som nevnt godt, og det er vanskelig å finne svake punkter. Man kan kanskje si at det indre forsvars avleveringer kunne vært bedre, men de taklet godt og spilte trebacksystemet riktigere enn de fleste lag vi har sett i år.

Roy Johansen i mål var ingen dårlig erstatter for Jan Johannessen. Av de tre backene likte vi Bjørn Steinar Johansen best. Odd Hansen var god som vinghalf, og synes å forstå hvor viktig crossballer kan være. I løperekken var det bare Tor Brandeggen som ikke var fullt på høyde, selv om han langt fra var dårlig. Svein Robertsen gikk av og til uhyggelig lett forbi Olaf Trældal.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 31.07.2003

Del dette: