NNM kvartfinale 1960: Tromsø IL - Kirkenes IF

Ca. 2000 mennesker så TIL gå videre i den nordnorske cupen ved å slå Kirkenes IF 2-1, etter at første omgang hadde gått ut målløs. La det være sagt med det samme at TILs seier var fortjent, og bare en uhyre inneffektiv TILs løperekke og en glimrende keeper i KIF-buret, hindret at den ble større. Kampen var til sine tider underholdende, og så morsom som en god cupkamp skal være, men Tromsø-publikum ble likevel en smule skuffet over hjemmelaget. Selve banespillet var tildels upåklagelig, men avslutningene, avslutningene - huff, huff.

TIL åpnet friskt i første omgang, og spillet glir fint fremover og man får en aning om at TIL idag får klaff. Illusjonene ble etter hvert tatt fra oss, et utall av sjanser det man så ballen i nettet ble spolert bort. TIL presset til bort i mot halvtimen var godt, da utjevnet spillet seg, men bare på midtbanen. KIF kom aldri lenger enn til 16- meteren, det er heller ikke å vente med bare tre mann i angrep. I det 25. minutt er det mølje foran KIF-buret, og Ronald Hansen skyter i mål fra kort hold, men ballen blir sparket ut igjen av en KIF-spiller før den er falt i bakken bak målstreken. At ballen var inne var det mange som påsto, uten at vi dermed har sagt det.

I annen omgang får TIL hjelp av en frisk bris fra sør og presser fra første minutt. I det femte minutt blir det corner fra venstre, det blir mølje foran mål og det oppstår en liten missforståelse i KIF-forsvaret. Edmund Kristoffersen utnytter situasjonen og netter fra sju meters hold. To minutter deretter skyter Wangberg i stolpen. I det 16. minutt kommer mål nummer to, også denne gangen ved indre høyre Kristoffersen som skyter fra 12 meters hold, etter inlegg fra Brandeggen. Etter det får de en down-periode og KIF presser litt tross motvind. Og i det 31 minutt får de mål etter møljespill foran TIL-buret etter corner. På slutten får TIL tre cornere som Randal i KIF-buret rydder opp i.

At TIL var bedre enn siste seriekamp er uomtvistelig, men de overbeviste ikke. Forsvaret var hurtig og pågående og klarte sin del av oppgaven.  Magne Johansen stoppet godt, men avleveringene er ikke gode nok. Jan Johannessen ble aldri satt på noen prøve, men virket sikker. Backene Gunnar Olsson og Bjørn Steinar Johansen er begge kontante og hurtige. Likevel var det Sigurd Jensen som absolutt var TILs beste. Ett arbeidsjern som få og intelligent i sine avleveringer.

Det ble vist tildels mye hard spill som rimelig kan være, men det forholdsvis lille av urent spill ble ubønnhørlig slått ned på av  dommer Arne Jensen, Fløya.

Oppdatert: 02.08.2003