NNM semifinale 1960: Harstad IL - Tromsø IL

Det ble HIL som går videre til årets finale i den nordnorske cupen ved å slå TIL med 6-2 i Harstad i en uhyre spennende kamp der TIL ledet 2-1 ved pause, etter å ha vist tildels ypperlig spill. Laget var imidlertid ikke til å kjenne igjen etter pausen, og mistet totalt taket på det hele. HILs seier var fortjent etter TILs dårlige annen omgang.

Første omgang åpnet i et voldsomt tempo, og TIL fant melodien fra første stund og hadde flere farlige sjanser. Det ble imidlertid HIL som skulle score først, idet Alf Røkenes skjøt hardt fra kloss hold uten en sjanse for Jan Johannessen. TIL hadde denne omgangen solen i ryggen og hadde med dette en stor fordel. Brandeggen var mann for utligningen etter å ha utmanøvrert hele HILs forsvar, og scoret nydelig med et hardt skudd. Bare to minutter senere er Svein Robertsen fremme og header inn 2-1. TIL presser nå hardt i fem minutter til, men mot slutten av omgangen utjevner spillet seg og flere mål blir det ikke.

Fra første stund fløyten gikk for avspark i annen omgang kjenner en ikke TIL-lager igjen. Pasningene er upresise og poleballer ødelegger det store oppjagete tempo. HIL får nå tak på det hele og dermed er det klart for bilett for cupfinalen. Og fem mål scorer HIL i denne omgangen bare avbrutt av et par tre TIL-oppløp som er ufarlig.

Oppdatert: 02.08.2003