3.div.distr.10 1958: Tromsø IL - Harstad IL

Etter et mektig oppgjør som i siste del av kampen satte de 3000 tilskuerne i ekstase, endte tredjedivisjonskampen mellom TIL og HIL uavgjort 1-1. Resultatet var både riktig og rettferdig, særlig da det viste seg at det unge Tromsø-laget ikke bare holdt tiden ut, men også kunne krige for fullt da fjorårsmestrene satte igang for alvor for å hente TILs ledelse. Det lyktes også fire minutter før slutt.

Det unge TIL-laget var aldeles uimponert , og allerede i kampens første minutt kom spenningen på topp, da Håvard Wangberg headet ballen nesten i mål, bare HIL-keeperen med et kjempesprang greide å forhindre TIL ledelse. Dette var tydlig en stimulans for TIL til å gå videre på, og laget lå endel over de første ti minutt perioden som Edmund Kristoffersen avsluttet på med et dundrende skudd i mål, 1-0. Midt i omgangen jevnet spillet seg ut, og det ble nå TIL som igjen kom med angrep som etter hvert vokste i intensitet. Spillet ble stadig forsert fram på midten og ble lett stoppet.

Etter pause hardnet det hele til. Oppløpene vekslet temmelig mye uten at noen av partene kom på skuddhold. Midt i omgangen satte HIL inn offensiven for fullt, men TIL ikke bare hang med, de tok iblant føringen i kalaset. Brandeggen hadde en suser utenfor, og like etterpå var Edmund Kristoffersen frempå. I det 41. minutt skjedde det, da Røkenes fikk foten på ballen , etter et overlegg fra venstre siden, og fra kort hold smalt han den via tverrligger og inn.  Særlig velspilt var ikke kampen, men spennende som bare det.

Oppdatert: 26.07.2003