Norge
Fødselsdag:
29.06.1991
Biografi:

Thomas Lehne Olsen kommer fra Moelven, han spilte for hjemklubben Moelven fra 2008, da so 17 åring var det som midtbanespiller. Forøvrig har han senere vært spiss. Året etter tok han overgang til Hamarkammeratene, her spilte Thomas fra 2009 til 2012. 2013 til 2015 spilte han for Strømsgodset. I denne perioden var han i en halv sesong utlånt til Ull/Kisa.

Lehne Olsen ble mot slutten av årsskiftet i 2008 linket til både Hamarkameratene og Stabæk Fotball, men valgte til slutt førstnevnte etter at klubben gav han et tilbud om kontrakt. Lehne Olsen fikk sin seriedebut mot Alta IF den 14. april 2009 og markerte seg med et mål under et minutt etter at han kom inn på banen.

Olsen deltok også under EM-kvalifiseringskampene til Norge U19 mot Spania, Aserbajdsjan og Tyrkia i april 2010, hvor han scoret flere mål og markerte seg såpass at U19-landslagstrener Nils Johan Semb mente at han fikk sitt gjennombrudd i disse kampene.I den påfølgende vårsesongen for HamKam etablerte han seg som fast førstelagsspiller med en sentral rolle i angrepet.

Den 23. oktober 2010 scoret Thomas Lehne Olsen hat-trick mot Lørenskog. Samtidig sikret han opprykk til Adeccoligaen. Han ble med sine 26 mål mestscorende spiller i 2. divisjon, avdeling 4 med fem måls margin.

2011-sesongen var preget av skader (brudd i fotbladet), og han endte til slutt opp med 8 mål i HamKams retur-sesong i Adeccoligaen. Han scoret også HamKams eneste mål i 1-3 cup-tapet mot Byåsen hjemme på Briskeby og endte opp med totalt 9 mål i løpet av 2011.

Lehne Olsen debuterte for Strømsgodset IF mot Aalesunds FK den 24.mai 2013 på Marienlyst Stadion da han kom inn som innbytter i det 59. minutt. Den 18. desember 2015 meldte Lehne Olsen overgang fra Strømsgodset til Tromsø, hvor han skrev under på en treårskontrakt.

Foran 2016 sesongen skrev Thomas en treårskontrakt med Tromsø IL. Han trives godt Tromsø og i TIL-miljøet, men hensynet til sin kjæreste som bor i Moelv ønsker han seg sørover og nærmere henne. Men hvis det ikke lar seg gjøre er han innstilt å fullføre kontrakten til TIL.

Utarbeidet av Hugo Anthonsen og Per Salomonsen (15.01.2018).

Hjemsted: Moelv.

Født: 29.06.1991

TILs debutdato: 13.03.2016