Cup NM 4.runde 2017: Lillestrøm SK - Tromsø IL

All grunn til å deppe for TIL: Ute av cupen og uten seier på 71 dager

«Gutan» røk onsdag kveld ut av cupen mot Lillestrøm på bortebane. Nå gjenstår i stedet 13 «cupfinaler» i serien for et TIL-lag sist på tabellen.

ÅRÅSEN (iTromsø):Trass i brente muligheter for TIL var det hjemmelaget som til slutt vant 1–0 og kunne ta seg videre til kvartfinalen.

Sist TIL vant en kamp var mot 3.-divisjonslaget Fløya i 3. runde av cupen. Det er 71 dager siden. I serien er det enda verre. Der har ikke «Gutan» vunnet på 86 dager, siden oppgjøret mot Rosenborg på 16. mai. Cup-exiten betyr at TIL kan konsentrere seg om serien der laget ligger sist på tabellen med 13 kamper igjen å spille.

TIL gikk ut i en uvant 3-4-3-formasjon med Kent-Are Antonsen og Hans Norbye som de kantspillere på midten. Men det tok ikke mer enn ett minutt før det kom et innlegg fra venstresiden der LSK kom til en avslutning. De første minuttene var det like fullt TIL som hadde ballen mest på den regntunge matta.

Burde tatt ledelsen

Presset ga uttelling da Mikael Norø Ingebrigtsen ble slått igjennom i bakrommet bak LSKs midtforsvar. Avslutningen fra 10 meter litt skrått for keeper gikk dessverre for TIL utenfor.

Snaue ni minutter var gått da TIL på ny etablerte seg på LSKs halvdel. Et innlegg fra Antonsen ble klarert ut til 16-meteren av hjemmelagets målvakt. Returen ble skutt godt over av Gjermund Åsen. Sekunder kom Lehne Olsen seg fri – fikk ballen – men ble stoppet i siste liten av en LSK-spiller.

I det hele tatt var det lovende tendenser av «Gutan» det første kvarteret, på en arena der de senest for et par måneder siden ble ydmyket 1–4.

Også hjemmelaget hadde sine nestenmuligheter. Etter 20 minutter kom kanarifuglene seg fri på TILs venstre side. Hjemmelagets Simen Rafn kom løpende foran mål, men bommet på ballen fra 10 meter.

Simen Wangberg var høyest på et hjørnespark fra Morten Gamst Pedersen etter 25 minutter. Headingen ble stoppet på streken av en LSK-spiller, og returen endte opp hos hjemmelagets keeper.

TIL virket komfortable med ballen og hadde perioder der de turte å spille seg forbi hjemmelagets midtbaneledd. Dog uten noen uttelling. For ofte ble den siste pasningen for unøyaktig.

Ettersom omgangen gikk fortsatte TIL å skape spill som med litt bedre presisjon kunne endt i mål. Lehne Olsen headet over etter 39 minutter på et innlegg fra Åsen. Totalt sett en godkjent første omgang sett med TIL-øyne, selv om det ikke ble scoring.

Nedtur etter pause

Andre omgang startet som den første sluttet. TIL hadde mest ball. Mye småfikst, men fortsatt for upresist. Så gikk hjemmelaget opp i 1–0. Innbytter Marco Tagbajumi var først på et innlegg fra TILs høyre side der Hans Norbye ble overspilt. På det som var hjemmelagets første skikkelige sjanse kom også målet. Typisk for et TIL-lag i motgang.

Oppgjøret åpnet seg naturligvis mer opp etter målet. TIL var nødt til å ta større sjanser for å holde cupeventyret i live.

Dessverre for bortelaget var det for sjeldent at «Gutan» klarte å komme til store muligheter.

Simo Valakari tok grep når det var drøye 20 minutter igjen. Lasse Nilsen fikk sine første minutter etter tilbakekomsten fra Tromsdalen i sommer da han kom inn som venstre midtbanespiller for Kent-Are Antonsen.

Kvarteret før slutt kom også millionspissen Slobodan Vuk inn for Mikael Norø Ingebrigtsen samt at Magnus Andersen kom inn for Norbye. Dermed hadde Valakari spilt ut samtlige kort han hadde før avslutningen på kampen.

TILs beste var Ulrik Yttergård Jenssen.   Dommer var Tore Hansen fra Feda IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.