Eliteserien 2017: Tromsø IL - Sarpsborg 08

Og hvilken åpning TIL fikk på kampen. To scoringer før det var gått 16 minutter sørget for den nødvendige selvtilliten og tryggheten.

Først bruke Simen Wangberg hodet etter en corner fra Morten Gamst Pedersen. Trønderen headet ballen inn i korthjørnet og 1–0 var et faktum.

Tre minutter seinere fikk publikum på Alfheim et nytt «sjokk». Et innlegg fra Lasse Nilsen havnet hos Christian Landu-Landu som kriget ballen i mål etter to forsøk.

Midtbanespillerens første mål etter at han kom til klubben.

Ødela all spenning

Etter 26 minutters spill sørget Thomas Lehne Olsen for dagens prestasjon på Alfheim. TIL-spissen vant ballen på egen banehalvdel – rundet den første Sarpsborg 08-spilleren før han løp fra den andre. Alene med keeper sendte Lehne Olsen ballen videre til Mushaga Bakenga som i likhet med Landu-Landu scoret sitt første mål i TIL-drakten.

Og dersom det var noen som trodde at TIL var ferdig for dagen så tok de feil. Fire minutter før pause var Simen Wangberg nok en gang sist på en dødball fra Morten Gamst Pedersen – og 4–0 var et faktum.

Og mer skulle det bli. Mikael Norø Ingebrigtsen var knapt kommet innpå banen før han smelte inn 5-0 fra 16-metershold.

Så mange mål har ikke TIL scoret i en kamp i eliteserien siden de nettopp slo Sarpsborg 08 12. mai i 2013.

Norø Ingebrigtsen kom for øvrig inn for Morten Gamst Pedersen som fikk seg en smell.

Men vertene ønsket ikke å gi seg med det. Thomas Lehne Olsen, som har scoret tre mål i de to siste bortekampene mot Sarpsborg 08, hadde noen sjanser som kunne gitt mer jubel.

Men ingen var vel misfornøyd med fem scoringen ev et solid TIL-lag.

Lenge siden sist

Sarpsborg 08 har vært en vond motstander for «Gutan» etter at laget fra Østfold rykket opp i den øverste serien.

Sist TIL tok tre poeng mot dem var i 2013. To scoringer av Remi Johansen samt mål av Magnus Andersen, Zdenek Ondrasek og Steffen Nystrøm sørget for en solid 5-0-seier. Etter den matchen har TIL vært best på bortebane, både i fjor (2–2) og i år (1–1) er det blitt ett poeng. Samtlige tre mål ble satt inn av Thomas Lehne Olsen.

Ni seriekamper gjenstår før man kan gjøre opp status for 2017-sesongen. Fem av de ni matchene spiller TIL på Alfheim. Fem kamper som bør gi full poengpott dersom klubben fortsatt skal spille i dem øverste divisjonen kommende sesong.

Og fortsetter de trenden fra Sarpsborg 08-kampen kan det bli artig.

TILs beste var Simen Wangberg.     Dommer var Dag Vidar Hafsås fra Kolstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: Nordlys.