Eliteserien 2017: Haugesund FK - Tromsø IL

Gamst laget straffe og ble utvist da Tromsø tapte i første kamp med ny trener

Nedtur for «Gutan» i første kamp under Truls Jenssen.

Morten Gamst Pedersen (35) ble den store syndebukken da han laget straffespark og senere fikk rødt kort i en kamp TIL burde ha vunnet etter enormt sjansesløseri.

TILs nye og midlertidige trener Truls Jenssen gjorde tre endringer fra laget som spilte 1-1 mot Sandefjord sist helg. Hans Norbye kom inn på høyreback, mens Magnar Ødegaard ble flyttet inn i midtforsvaret for en skadet Simen Wangberg.

Mikael Norø Ingebrigtsen og Jenssens egen sønn, Ulrik Yttergård Jenssen, var tilbake på laget og erstattet Magnus Andersen og Christian Landu-Landu.

Tidlig kalddusj

TIL var bra med i starten av kampen, men etter 17 minutter fikk FK Haugesund et meget billig straffespark, da dommeren pekte på 11-metersmerket etter at Morten Gamst Pedersen holdt i trøya til Haugesund-stopper Pallesen. Straffen satt Filip Kiss enkelt i mål og dermed ble det en real kalddusj for Truls Jenssens mannskap.

TIL slet med å skape noe som helst den første halvtimen, og TIL-spillerne slet på den tunge gressmatta. I 37. minutt fikk Mikael Norø Ingebrigtsen en enorm mulighet da Gamst Pedersen spilte han nydelig igjennom, men 20-åringens forsøk da han skjærte inn i motstanderens 16-meter, gikk like til side for mål. Der burde det stått 1-1.

TIL våknet utover i omgangen, og et flott TIL-angrep like før hvilken kunne også endt med mål da Åsen og Sigurdarson kombinerte fint. Til slutt havnet ballen hos Ingebrigtsen, som fra skrå vinkel fikk avsluttet på mål, men i ubalanse, fikk han ikke kraft over skuddforsøket og dermed en enkel redning for Haugesund-keeper Bråtveit på markkryperen i korthjørnet.

Nesten igjen

TIL startet best i 2. omgang. Åsen slo et nydelig legg på bakerste mot Lehne Olsen, men avslutningen gikk rett på mål. Igjen burde det stått 1-1.

Sigurdarson ble felt igjen like etterpå, men med fordel av ballen fikk TIL en meget god kontringsmulighet, men Åsen forsøkte å finne Gamsten og pasningen ble snappet opp av en FKH-spiller.

Haugesund forsøkte seg fra distanse på et par frispark fra langt hold, men uten hell. Dermed levde absolutt håper om et eller tre poeng for TIL. Gjermund Åsen fikk til et greit skudd fra vel 20 meter, som var hardt nok, men ikke godt nok plassert.

Gamst så rødt

I jakten på poeng gjorde Truls Jenssen grep og satt inn slovenske Slobodan Vuk i 64. minutt for Lehne Olsen. TIL fortsatte å presse og styre, men var ofte litt for upresis i avgjørende faser av spillet. FKH-spillerne virket mer og mer slitne og i 71. minutt kom en ny enorm mulighet da Åsen slo på bakerste mot Sigurdarson, men islendingens heading gikk like til side for mål.

Like etterpå var det Vuks sjanse, men også han utenfor. Men da TIL hadde FKH i kne, gikk det fra vondt til verre da Morten Gamst Pedersen pådro seg sitt andre gule kort for dagen, da han noe uforskyldt stemplet Trondsen, og dermed ble sendt i dusjen med kvarteret igjen å spille. To meget billige gule kort til Gamsten.

Det betyr også at TIL må ut i ny tøff bortekamp, mot Sandefjord om to uker, uten en av sine viktigste spillere.

Raknet

Med en mann mer på banen fikk FKH ny giv og begynte å produsere sjanser for første gang i kampen.

Innbytter Liban Abdi satt spikeren in kista da han upresset fikk avslutte fra vel 16 meter og dunket ballen i lengste. Erik Huseklepp fikk en enorm mulighet like etterpå, men en bra redning av Kongshavn avverget 3-0. Etter det rullet de opp angrep på angrep, men heldigvis for TIL ble det ”bare” 2-0.

TIL virket resignerte og oppgitte på slutten, og har det nok meget tøft godt plantet i nedrykkssumpa.

TILs beste Gjermund Åsen.     Dommer Kristoffer Hagenes.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø