Eliteserien 2017: Tromsø IL - Odd Grenland

TIL ledet både 1-0 og 2-1 i den utsatte hjemmekampen mot Odd Grenland, men et omdiskutert straffespark og scoring i mot like før slutt sørget for poengdeling på Alfheim torsdag kveld.

Hans Norbye var synderen, da han gikk i ryggen på innbytter Sigurd Haugen, og dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket.

– Jeg synes den var av den billige sorten. Jeg er borti han, men prøvde å dukke unna, og han hoppet i meg, sa Hans Norbye til Eurosport etter kampen.

– Jeg mener det er billig. Jeg har vært i mange av de situasjonene før uten at det har blitt dømt straffespark, utdyper Norbye overfor Nordlys etter kampen.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo og Odd-kaptein Steffen Hagen mente det var et klart straffespark, mens Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mente det var en diskutabel situasjon.

– Det er 50/50 om det er straffe eller ikke, sa Rekdal.

Utfallet ble uansett scoring av Etzaz Hussain, som fratok TIL to poeng, og ødela sjansen for lagets tredje strake hjemmeseier. Dermed er status nedrykksplass med åtte serierunder igjen.

Treg start

Etter en traust start på kampen, der Odd Grenland lå lavt og TIL ikke evnet å skape farligheter, 45 minutter som ble omtalt av Mushaga Bakenga som «eliteseriens kjedeligste omgang», ble det noen minutter spekket med hendelser etter halvtimen.

Først headet Mushaga Bakenga TIL i ledelsen etter et vakkert og godt innlegg av Kent-Are Antonsen i forbindelse med en dødball.

Det var Bakengas andre mål i TIL-trøya etter overgangen fra Rosenborg i sommer.

På det tidspunktet var TIL på trygg plass på tabellen.

Men bare to minutter fikk TIL ha ledelsen, før Fredrik Semb var sterkere enn Magnar Ødegaard på et hjørnespark og headet inn utlikningen.

Og bare noen minutter etter det var TIL litt heldige, da dommer Trygve Kjensli annullerte en ny Odd Grenland-scoring etter en ny dødball, for angrep på TIL-keeper Gudmund T. Kongshavn.

Vurderer overraskende endring. Kent-Are vil gjøre den permanent

To målgivende av Gamst-erstatter

Kent-Are Antonsen spilte sin første kamp som sentral midtbanespiller for TILs A-lag for en skadet Morten Gamst Pedersen, og leverte en god kamp, med flere strålende pasninger.

Ikke minst med to strålende målgivende pasninger. Den andre kom da han serverte TIL-kaptein Simen Wangberg, som med bakhodet headet inn 2-1, hans tredje mål i eliteserien denne uka, og femte totalt denne sesongen.

Men så ble TIL lave, og Odd Grenland fikk presset frem utlikningen på det omtalte straffesparket.

Thomas Lehne Olsen fikk sjansen til å berge seieren for TIL like etter 2-2-målet, men avslutningen fra kloss hold gikk like utenfor.

Dermed endte det uavgjort, og fortsatt nedrykksplass for TIL..