Eliteserien 2017: Rosenborg BK - Tromsø IL

Bilde fortelle mer enn noen ord om TIL-gleden.

To bortekamper mot topplag – fire poeng! For noen reiser TIL har vært på den siste uka.

Det var duket til fotballens festdag på Lerkendal med over 21.000 tilskuere, men TIL inntok rollen som gedigen festbrems da de stakk av med en 2-1-seier tirsdag kveld.

TIL fikk kjørte seg skikkelig i åpningsminuttene på Lerkendal, men klarte å ri stormen av – i hvert fall en stund.

I kampens 20. minutt smalt 1-0 i nettet bak Jacob Karlstrøm etter lekkert angrepsspill av hjemmelaget.

Et innlegg ble dempet ned til Fredrik Midtsjø, som på en perfekt vektet volleyberøring sendte ballen gjennom til Matthias Vilhjalmsson, som satte ballen til side for Karlstrøm.

Bare tre minutter senere forsøkte Gjermund Åsen seg med en frekkis fra spiss vinkel. Forsøket var godt, men André Hansen fikk slått ballen over til corner.

Mot slutten av førsteomgangen kom TIL med en god periode, og de fikk til slutt betalt.

I det 42. minutt var først Morten Gamst Pedersen nær utlikning, da et frispark endret retning og strøk like utenfor stolpen bak en helt utmanøvrert Hansen i RBK-målet.

Minuttet etter kom uttellingen. Gjermund Åsen serverte et glimrende lavt innlegg, og Mikael Norø Ingebrigtsen styrte ballen pent ned i hjørnet bak Hansen.

Dermed 1-1 til pause.

Innertier med yttersiden

TIL hadde det første gode forsøket i andre omgang, da Åsen og Ingebrigtsen forsøkte seg, men sistnevntes skudd ble blokkert ut til corner.

Så handlet mye om Rosenborg og målscorer Vilhjalmsson.

Islendingen fikk tre gode muligheter, den første traff stolpen da Karlstrøm slo ballen i han. Så fikk han heade fritt, men Karlstrøm leverte en meget god redning da han slo ballen over.

Det tredje forsøket var enda en helt åpen heading, men islendingen styrte ballen svakt utenfor fra en meget god posisjon.

Når Rosenborg slet med uttellingen og presset på, ga det TIL godt med rom til å kontre – og fem minutter før full tid utnyttet de det til fulle.

Igjen kom innlegget fra Åsen, med yttersiden av venstrefoten. Yttersiden brukte også Aron Sigurdarson på sin høyre fot da han styrte inn ballen på lekkert vis.

TIL klarte å ri av den lille stormen som kom mot slutten, og tok dermed med seg alle tre poengene.

– Det føles veldig bra. Jeg synes vi gjorde en veldig god kamp. Det er en virkelig god følelse å score vinnermålet i dag, sa Aron Sigurdarson til Eurosport Norge etter kampen.

– Det blir utrolig godt å kjenne på hvordan det er å gå i 17. mai-toget med en seier i bagasjen, sa servitør Åsen til kanalen.

To hjemmetap på 45 kamper

Dette var bare Rosenborgs andre hjemmetap på de tre siste sesongene! Odd i fjor høst (1-2) er det eneste laget på de siste seriekampene på Lerkendal som har klart å ordne en borteseier i 2015, 2016 og 2017.

Tar man også med siste del av 2014-sesongen hadde det gått 44 hjemmekamper der RBK sto med ett tap – før denne 16. mai-kampen. Nå er det to tap på 45.

Dette var også TILs første seier borte mot Rosenborg siden 2008. Da ble Miika Koppinen matchvinner.

Det er lov å rope hurra i 17. mai-toget i Tromsø.

TILs beste var Gjermund Åsen.     Dommer var Kai Erik Steen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.