Norge
Fødselsdag:
21.03.1959
Biografi:

Einar Kaasen vokste opp på Myreng. Sammen med Geir Åge Heggelund og Nils Høegh var han med å starte opp den såkalte NITO-serien, forløperen til gateserien som foregikk på hele Tromsøya. Serien var en fantastisk mulighet å få  fram gode fotballspillere i ung alder. Flere av de som senere ble TILs stjerner, startet her. Einar har vært TIL-patriot på sin hals, begynte i TIL allerede som baby-spiller. Han spilte ett år som guttespiller i Skarp (1974), så ble det TIL igjen. Etter tiden i TIL flyttet han til Oslo. Her trente han med Frigg og pendlet til Tromsø for å spille på Skarp. Einars styrke var hurtigheten, bra på hodet og kunne skyte med begge beina. Han husker spesielt cupkampen mot Grand i 1978. Her er et referat fra kampen, klippet fra Bladet Tromsø:

I perioder ble det vist bra fotball på Valhalls grassmatte. Begge lag skal ha honnør for at de forsøkte å spille god fotball. TILs seier ble aldri truet selv om det sto 0-0 til pause. TILs sjanser var mange - spesielt i andre omgang - men mål ble det først da unge Einar Kaasen fra kort hold headet i mål, et innlegg fra venstre der, Johnny Albertsen sto for hele forarbeidet. Da var det bare gått i underkant av to minutter av omgangen. Kampen endte 2-0.

Einar har arbeidet åtte år i hotell/restaurant bransjen. Han har vært selvstendig næringsdrivende innenfor markedsføring. Nå er han pedagogisk veileder. Han ser på alle TIL-kamper han kommer over. Mens han bodde på Østlandet reiste han land og strand rundt for å få se TIL spille. Ellers liker han å spille biljard, var faktisk Tromsøs første bymester i 1978. Liker å spille bridge, gitar og reiser mye.

Utarbeidet av Per Salomonsen og Hugo Anthonsen. (23.06.2006)

Hjemsted: Tromsø

Født: 21.03.1959