2.div.avd.C 1978: Sålkameratene - Tromsø IL

Tromsø IL tapte 2-0 i en kamp de kunne ha vunnet med en effektiv løperekke som hadde tatt vare på sjansene, eller med den smule flaks som skal til for å få ballen over streken. TIL hadde ingen av delene. De sjansene vi tenker på kom tidlig i kampen, da først Terje Nikolaysen ble felt hårfint utenfor 16-meteren i god posisjon på veg mot mål, bare truet av keeper og en forsvarspiller.   Johnny Albertsen var alene med keeper.  Det var i grunnen typisk for første omgang, spillerne greide ikke å score på de opplagte sjansene.

Andre omgang åpnet TIL meget godt, og hadde så absolutt initiativet og føringen av kampen da kald-dusjen kom: På et kontrastøt klemte Rolf Hansen til fra 20 meter, og presterte et drømmeskudd en skjelden ser. Etter dette raknet det en del i TIL-laget, viljen og farten forvant, og med det forsvant også tilbudene. Stål tok over, og det var ikke ufortjent da de la på til 2-0. Dette ble også sluttresultatet.

På mange måter er det gamle synder som preger TILs spill. Forsvaret greide seg brukbart mot Stål, selv om Arne Andreassen hadde en av sine dårlige dager. På midtbanen går det mye på tvers, og det er for lite driv over spillet. TIL gjorde likevel ingen dårlig kamp. Spillemessig var TIL fullt på høyde med Stål. Og hadde det bare stått om å prestere noe med lærkula ute på banen, ville TIL vært høyere oppe på tabellen. Men det var dette med scoringene da ....

Dommeren, Terje Storjord, Steinkjer - meget god.

Oppdatert: 20.12.2003