Cup NM 1.runde 1979: Tromsø IL - Sørild

TILs 2.divisjonsmannskap gjorde kort prosess på Sørilds forhåpninger om videre avansement i NM-cupen. Gjennom kampen 90 spillende minutter ble det kattens lek med musa, og hvor Sørilds mannskap hadde sin fulle hyre med å forsvare seg for å unngå et to sifret nederlag. Kampen ble i høyste grad publikumsvennlig og trivelig med et titalls farlige og helt soleklare målsjanser foran Sørild-målet.

Men utrolig nok klarte TIL "bare" å sette sju baller bak Sørild-keeperen, og når vi ble friste til å bruke ordet "bare" henger det i sammen med at i virkeligheten burde TILs angripere scoret dobbelt så mange mål.

Det hele begynte etter bare fire minutters spill. En av Sørilds spillere sendte et aldeles håpløst tilbakepill til egen keeper, og Terje Nikolaysen oppfattet dette kvikt. Han forfulgte ballen og kunne sette den mellom beina til en utrusende keeper. Fem minuttere senere var TIL på farten igjen, denne gangen var det Tore Nilsen som spilte Arve Antonsen nydlelig fri, Arve kom inn til dødlinja, fikk lagt inn til Terje Nicolaysen, som var nær på å score igjen.

Og nettopp Arve skulle bli en av kampens mest fremtredende spillere. Den lille hyperraske og teknisk gode TIL-spilleren trillet rundt med hele Sørild-forsvaret, og det var det som forårsaket mål nummer to. Helt fra midtlinja fikk Arve gå med ballen og kom seg til dødlinja. Innlegget var ment å treffe Torfinn Ingebrigtsen inne i straffefeltet, men i stedet traff den en av Sørilds midtstoppere, som beinet ballen i eget nett.

Scoringsballet fortsatte i andre omgangs fjerde minutt, som for øvrig går inn i kampens fineste enkeltprestasjon. Terje Nicolaysen snapper opp en ball på Sørilds 16-meter og tråklet seg gjennom hele forsvaret, han avsluttet med og runde keeper, før ha setter ballen i det åpne målet. Så gikk det slag i slag til det endte med 7-0.   TILs beste spillere var Arve Antonsen og Arne Andreassen.

Dommeren var Bjørnar Pettersen fra Kvaløysletta - god.

Oppdatert: 27.12.2003