2.div.avd.C 1978: Alta IF - Tromsø IL

Vi må bare begynne å venne oss til at det store og fine fotballspillet vil utebli i de fleste av annendivisjonskampene. Grunnen til det hele er den nye serie-ordninga. Alle annendivsjonslaga kjemper nemlig fortvilt for å sikre seg poeng i kampene, og dermed blir det til at man spiller cup-fotball. Dette skjedde også i Alta, det er TIL-trener Peter Drecker som sier dette etter at TIL-guttene utklasset Alta med hele 4-1.

Gjennom hele første omgang hadde TILs midtbanespillere store problemer med å finne seg tilrette på det grønne teppet på Arrones. Det hele begynte derfor famlende for TIL-guttene, og ved et par anledninger var det nære på at Alta kunne fått seg et mål eller to. Men en god Roald Jan Pedersen i TIL-målet klarte å holde buret rent.

Nå var det ikke bare TIL-forvaret som avslørte svakheter i denne kampen. Også Alta hadde sine problemer å stri med. Blant annet var Johnny Albertsen to ganger alene med keeper i løpet av det første kvarteret. Det var ikke direkte ufortjent at TIL kunne ta ledelsen. Scoringen kom etter at Terje Nikolaysen hadde kommet seg ned til dødlinjen og fikk lagt inn i Alta-feltet, der Johnny Albertsen fikk stå helt umarkert, Johnny satte hodet til med headingen som gikk i tverrliggeren. Returen kunne imidlertid en svært så pågående Torfinn Ingebrigtsen sette inn.

Det viste seg at TIL-ledelsen lyktes fullt ut med sitt trekk med å sette Torfinn inn som midtspiss, han er et uromoment og jobber på alle baller, selv de mest håpløse. Det skulle også vise seg at dette skulle gi tellende resultater i denne kampen. Og den kom da det gjennsto bare ett minutt av første omgang. Torfinn ble spilt nydelig fri på midten, og for å hindre at han gled i gjennom, måtte en Alta-spiller felle ham. Straffesparket satte Arne Andreassen i mål.  Altas redusering kom på overtid i omgangen.

TIL-laget fikk gjordt mye mer på banen i annen omgang, og sporadisk fikk man se konstruktivt spill. Midtbanen kom mer med, og man begynte å kjempe mer om ballene. Det lyktes TIL å få scoring etter ti minutters spill av omgangen. Det var Torfinn Ingebrigtsen som la et frispark, og ballen gikk via en Alta-forsvarer og helt til en umarkert Johnny Albertsen som satte hodet til på ballen, og dermed i det åpne målet.

4-1 målet var det Torfinn Ingebrigtsen som sto for. Han viste seg nok en gang fra sin mest pågående side, og forfulgte et tilbakespill til keeper. Torfinn fikk satt foten på ballen slik at den trille forbi keeper og inn i tomt bur.  TILs beste var Torfinn Ingebrigtsen og Roald Jan Pedersen.

Dommeren, Steinar Aas, Stjørdals Blink, bør ikke være fornøyd med seg selv  som kampleder.

Oppdatert: 21.12.2003