2.div.avd.B 1979: Mo IL - Tromsø IL

Mo IL burde ha vunnet med flere mål mot Tromsø IL da de to 2. divisjonslagene møttes til den første høstkampen. Allerede etter to minutters spill, kunne Svein Dale gi hjemmelaget den første scoringen, og før omgangen var slutt kunne samme mann sette den fjerde ballen bak Roald Jan Pedersen. I mellomtiden hadde Jarle Råum og Børge Falck Olsen scoret hver sin gang.

Selv om TIL "vant" andre omgang med 2-1, så var det etter spill og sjanser ingenting å si på sluttresultatet. Mo IL kunne gjerne hatt en større seier. TIL var lite med nesten hele første omgang - og i 30 minutter av andre omgang dominerte også hjemmelaget både når det gjaldt spill og sjanser. Bare det siste kvarteret - da kampen allerede for lengst var avgjort - fikk TIL-guttene slippe mer til.

Einar Kaasen kom inn 20 minutter ut i andre omgang, klarte også utnytte de få svakheter i Mo-forsvaret og scoret begge målene for gjestene. Til tross for at målene rullet inn til stor glede for de 900 tilskuerne som nøt godværet i Mo i Rana, var det heller slett spill som ble vist. I tillegg ble kampen noe skjemmet av stygt spill. Dommeren måtte opp med det gule korte hele fire ganger. TIL fikk tre. Nå ser det stygt ut for TIL i 2. divisjon.

Dommer Ragnar Hagen fra Junkeren var under middels.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 28.12.2003