2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Aalesund FK

TIL-guttene kan prise seg svært lykkelig for at de i det hele tatt fikk poeng i seriekampen mot Aalesund på Valhall-gresset. Til tross for at TIL hadde sine mange farlige målsjanser, som med litt dyktighet i avslutningsfasen kunne gitt scoringer, så var det Aalesund som var det førende laget.

Det var TIL som kom best i gang, og bare etter to minutters spill hadde TILs midtbanespiller Sigurd Dale en alle tiders sjanse til å gi sitt lag ledelsen, og bare halv minuttet senere var Terje Nikolaysen frampå med et skudd som gikk like utenfor. Etter disse sjansene i åpningen bølget spillet fram og tilbake.

At det var TIL som skulle ta ledelsen var det ikke noe å si på. Laget hadde hatt de farligste og fleste målsjanser, selv om de ikke hadde levert noe stort spill. Men Johnny Albertsen kom seg fri på venstre side, etter å ha driblet to-tre Aalesund-spillere. Han fikk lagt ballen inn i gjestenes forsvarsfelt, og Arve Antonsen fikk ballen på brystet, den spratt så videre til Terje Nikolaysen som fikk satt foten på ballen og rett i nettmaskene.

Men TIL var ikke lenge i himmelrike. Da gjestenes Terje Eriksen snappet opp ballen etter corner, og hele TIL-forsvaret pluss midtbane ruslet ut for å få offside, uten å bry seg om ballfører Eriksen. Han hadde bare å "spassere" i full fart mot TIL-målet, gjennom hele forsvaret, det endte da også med at Arve Antonsen klippet han ned innenfor 16-meteren, straffen satte Aalesund i mål.

I andre omgang var det Aalesund som hadde full kontroll på kampen. TILs midtbane hadde ingen mulighet å demme opp for et svært velspillende Aalesund-lag. De hadde sjanser på sjanser, men TIL har en god mål-vakt i Roald Jan Pedersen som ryddet opp i stor stil. Mot slutten av kampen kom TIL mer med i spillet, men heller ikke de lyktes i å score. Dermed ebbet kampen ut med 1-1.

TILs beste var Arne Andreassen og Trond Steinar Albertsen.   Dommer Asbjørn Normark, Nor - hjemmedommer til tusen.

Oppdatert: 27.12.2003