Fødselsdag:
17.02.1941
Biografi:

Per Steinar  Hansen vokste opp i Holtbakken, men han var 80 % av tida i Grønnegata hos besteforeldrene sine. Han begynte å spille for Skarp som tiåring og kom på A-laget knapt 17 år gammel. Det er nok i Skarp han la ned det meste av sin fotballtid.

Men han kom da til TIL da var han 23 år. Per Steinar hadde mange andre interesser i denne tiden, så det ble vel så som så med treningen. Av den grunn ble det mye inn og ut av laget. Men han husker spesielt en cupkamp mot Bodø/Glimt på Aspmyra i 1966. Selv om det ble tap, sitter denne kampen i minnet. Her er et utdrag fra Nordlys:

De få tromsøværinger som måtte ha møtt opp på Bodø Stadion for å få se det umulige skje måtte gå skuffet bort. Glimt-spillerne dominerte så totalt i første omgang at man måtte tro at deres 3-0 ledelse ved pause bare kunne resultere i målfest, spesielt da det ble 4-0 uten noen innblanding fra TILs side. Men så syntes nok gjestene at det ble for mye. Og da hjemmepublikummet gjorde seg klar til å heie sine gutter frem til store sifre, snudde tromsøguttene spillet og plasserte to baller bak Glimts keeper.

Og de som trodde TIL skulle samle kreftene etter ti minutters pause, fikk seg en ny kalddusj etter seks minutters spill. Men nå syntes TIL-guttene at det kunne være nok, og selv om det var noe sent samlet de seg til innsats. Og i det 16. minutt lobbet Eigil Bygdnes over keeper og i mål. Så fikk Glimt et mål annulert, og i steden ble det TIL som fikk mål. John Nilsen sendte et overraskende skudd fra 20 meters hold, som føk inn. TILs beste spillere var Bjørn Steinar Johansen og Hugo Anthonsen.   Meget god dommer var Hans Fagge.

Per Steinar har arbeidet i bankvesenet hele sitt liv. Først i Fiskernes Bank som ble Kredittkassen, og så i DNB Nor i ti år. Han var banksjef i disse bankene.

Per Steinar er pensjonist, han er ikke mye å se på fotballbanene, men liker å se god fotball på TV. Han tilbringer mye tid i Spania og på hytta på Kvaløya (Sandneshamn).

Utarbeidet av Per Salomonsen og Hugo Anthonsen. (22.06.2006)

Hjemsted: Hansen

Født: 17.02.1941

TILs-debutdato: 01.07.1964

TILs-siste dato: 21.08.1966