NNM 3.runde 1966: Bodø/Glimt - Tromsø IL

De få tromsøværinger som måtte ha møtt opp på Bodø Stadion om å få se det umulige skje måtte gå skuffet bort. Glimt-spillerne dominerte så totalt i første omgang at man måtte tro at deres 3-0 ledelse ved pause bare kunne resultere i målfest, spesielt da det ble 4-0 uten noen innblanding fra TILs side. Men så syntes nok gjestene at det ble for mye. Og da hjemmepublikummet gjorde seg klar til å heie sine gutter frem til store sifre, snudde tromsøguttene spillet og plasserte to baller bak Glimts keeper.

TIL åpnet meget tafatt og en opplagt Glimt-rekke hadde spillet i sin hule hånd helt fra starten av. Det resulterte også i mål allerede etter fem minutters spill, dette besørget Jakob Klette. Og Terje Mørkved og samme Klette sørget for pauseresultatet på 3-0.

Og de som trodde TIL skulle samle kreftene etter ti minutters pause, fikk seg en ny kalddusj etter seks minutters spill. Men nå syntes TIL-guttene at det kunne være nok, og selv om det var noe sent samlet de seg til innsats. Og i det 16. minutt lobbet Eigil Bygdnes over keeper og i mål. Så fikk Glimt et mål annulert, og i steden ble det TIL som fikk mål. John Nilsen sndte et overraskende skudd fra 20 meters hold, som føk inn. TILs beste spillere var Bjørn Steinar Johansen og Hugo Anthonsen.