3.div.distr.10 1966: Tromsø IL - Nor Narvik

Så var det klart for første seriekamp på gressbane i Tromsø, da Tromsø IL tok imot Nor på Valhall Stadion. Selv om kampen må betegnes som jevn, var Narvik-guttenes 1-0 seier fullt ut fortjent. Spillerne fra malmbyen var framfor alt hurtigere og sterkere enn TILs spillere, og laget hadde mer plan og framdrift i sitt spill. Kampen som gikk på en brukbar gressbane og i fint spillevær, ble aldri god.

I første omgang hadde begge lagene hver sin periode, men en ble snart klar over at Nor hadde mere plan over sitt spill. At Nor ikke fikk flere mål kan en takke en påpasselig og stødig Hugo Anthonsen for,  men også Svein Gustavsen spilte godt forsvarspill i første omgang.

Etter pause startet TIL optimistisk , og i de første ti minuttene virket laget mer påpasselig og energiske. En del sjanser kunne i denne perioden ført til utligning. Men etter hvert kom Nors større fart til sin rett. TIL hadde sine sjanser som da Arnt Hugo Lund kom gjennom, og Per Steinar Hansen skjøt knallhardt i stolpen.

Per Steinar Hansen var passiv og lite med hele kampen igjennom. Lund fikk aldri noe til på venstrevingen, og heller ikke Bygdnes og Holst kan få godkjent attest. Risa og Kristoffersen slet godt på midtbanen, og i forsvaret var Anthonsen eneren. Men TILs lag er for ujevnt for tida.

I pausen lagde fem turnere fra Tromsø Turnforening en kvikk og populær oppvisning på den grønne gressmatta.