Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Viking

TIL åpnet best mot Viking i vindkastene på Alfheim. Allerede etter seks minutters spill var ”Gutan” nær ved å ta ledelsen da Zdenek Ondrasek slo en ball inn i feltet, som først Steffen Nystrøm og deretter Thomas Drage var nær ved å få en fot på.

Deretter gikk det bare et par minutter før Saliou Ciss sendte av gårde en suser av et skudd fra omtrent 25 meters hold, som Rune Almenning Jarstein i Viking-buret så vidt fikk slått over tverrligger og til corner.

Ropte på straffe

Etter hvert kom Viking mer inn i kampen og var ved flere anledninger inne i TILs 16-meter, uten at de klarte å lage skikkelig trøbbel for hjemmelaget.

17 minutter ut i kampen ropte publikum på straffe da Ondrasek ble felt av en Viking-spiller inne i 16-meteren. Dommer Kristoffer Helgerud var imidlertid ikke enig med verken Ondrasek eller publikum, og vinket dermed spillet videre.

Stanget TIL i ledelsen

Det tok imidlertid ikke mange minuttene før TIL fikk hull på byllen. Etter 26 minutter stanget nemlig Remi Johansen ballen sikkert i mål etter en TIL-corner, som kom som følge av fine kombinasjoner mellom Thomas Drage og Saliou Ciss ute på venstre kant.

Etter at TIL gikk opp i ledelsen ble det virkelig fart i hjemmelaget, som rullet opp det ene fine angrepet etter det andre. Ved flere anledninger var det da heller ikke mye som manglet for at de kunne ha doblet ledelsen sin.

To mål på fem minutter

42 minutter ut i kampen fikk TIL uttelling for sitt massive press. Også denne scoringen kom på et hodestøt der Magnus Andersen sto klar på bakerste stolpe og headet ballen i nota etter et innlegg av Hans Norbye. Nå skal det strengt tatt sies at Jarstein nok burde ha klart å holde på ballen, som så ut til å nærmest glippe ut av hendene hans og i mål.

Det gikk ikke mer en ytterligere tre minutter før TIL hadde økt ledelsen til 3-0. I likhet med det første måler kom også denne scoringen etter corner. Ballen ble slått på første stolpe der Miika Koppinen fikk kriget ballen i mål, etter at det først så ut til at Viking-keeperen skulle få kontroll over situasjonen. Dermed kunne ”Gutan” gå til pause med en svært solid ledelse.

Kjemperedning av Lekström

2. omgang startet litt roligere enn 1. omgang hadde avsluttet. Til tross for at TIL ikke var like aggressive i angrepsspillet sitt, var de ved flere anledninger nær ved å komme til store målsjanser.

Viking på sin side viste litt mer vilje til å komme seg fremover på banen, uten at de klarte å skape virkelig trøbbel for ”Gutan” før etter 60 minutters spill. Benny Lekström vartet imidlertid opp med en kjemperedning da Henri Anier fyrte av gårde et skudd fra 15 meters hold, og hindret dermed at Viking fikk en redusering.

Nær ved å øke ledelsen

Syv minutter senere var det TIL som hadde sjansen til å score. Denne gangen var det imidlertid Jarstein som vartet opp med en solid redning da han slo skuddet fra Ruben Yttergård Jenssen ut til corner. Han var imidlertid ikke den eneste av TIL-spillerne som hadde lyst å tegne seg på scoringslisten.

Få minutter senere var Hans Norbye nær ved å sende ”Gutan” opp i 4-0-ledelse da han fyrte av et skudd fra skrå vinket etter at hans først hadde sprunget godt over halve banen med ballen i beina. Selv om skuddet gikk like over mål, ble publikum såpass imponert at de reiste seg i trampeklapp.

Feiende flott angrepsspill

Da stadionuret viste 75 minutter fikk publikum mer å juble over. Da satte nemlig Nystrøm inn kveldens fjerde TIL-scoring. Alene med keeper gjorde finnmarkingen ingen feil og fikk dermed tegnet seg for sin første scoring for sesongen.

Hjemmelaget sa seg imidlertid ikke fornøyd med fire scoringer, og klinket like godt til med en femte i det 79. minutt. Denne gangen var det Ondrasek som tegnet seg på scoringslisten da han var sikker som banken alene med Viking-keeperen. Dermed sto det 5-0 på Alfheim.

Fem minutter før full tid fikk Viking en trøstescoring ved Yann-Erik de Lanlay etter et innlegg fra venstre kant.

Flere scoringer ble det ikke på Alfheim og dermed kunne TIL innkassere sin største seier på Alfheim på svært, svært lenge.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.    Dommer var Kristoffer Helgerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 20.05.2012