Tippeligaen 2012: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Hektisk foran Benny Lekstrøm i TIL-målet.

Strømsgodset var stort sett best i det meste hjemme mot Tromsø. Anders Konradsen brukte hofta på et hjørnespark etter bare ett minutt og satte inn 1-0. Etter 59 minutter dundret Øyvind Storflor inn et frispark fra 16-meterstreken. Dermed endte det 2-0 på Marienlyst – og med Hønefoss-seier på Lerkendal kan Strømsgodset feire 17. mai som serieleder.

– Toppnivået er bra, sier trener Ronny Deila.

Holdt nullen for femte gang

– Og vi er gode fra start. Vi har et høyt balltempo, da er det ikke mange som henger med. Vi klarer ikke å holde aggressiviteten oppe hele omgangen, det får vi gjort noe med i andre omgang. Da skaper vi flere store sjanser og vi bør score flere mål, sier han.

– Og så er jeg fornøyd med at vi forsvarte oss godt. Tromsø skapte ikke mye. Dette er femte gangen vi holder nullen i år, sier Deila.

– Men det har vært en tøff dag. Vi mistet en god venn i går og derfor klarer jeg ikke helt å glede meg over seieren akkurat nå, sier treneren og tenker på den plutselige bortgangen til Godset-støttespiller Tom Arentz.

Tidlig Godset-mål

Det var duket for 16. mai-fest og toppoppgjør i Drammen før kampstart. Strømsgodset lå på andre plass, Tromsø var nummer fire, men kanskje viktigst: Begge lag kunne klatre helt til topps med tre poeng og riktige resultater i de andre 16. mai-kampene.

Hjemmelaget kom best i gang. Et drøyt halvminutt var spilt da Peter Kovacs spilte Muhamed Keita flott gjennom, men keeper Benny Lekström reddet til corner. Et halvminutt senere sto det 1-0. Lekström feilberegnet corneren, ballen traff hofta til Anders Konradsen og gikk rett i mål.

Strømsgodset fortsatte å imponere. Keita skjøt like utenfor fra 16-meterstreken, Lekström slo et skudd fra Alfred Sankoh over mål og Peter Kovacs fikk nesten føttene på et flott innlegg fra Keita. Og fortsatt var det ikke en gang spilt et kvarter.

Tromsø tok etter hvert over store deler av banespillet – uten å skape noen målsjanser foran Godset-målet, før Ruben Yttergård Jenssen fant Magnus Andersen inne i 16-meteren til Godset etter en knapp halvtime. Andersen skjøt like utenfor. Like etterpå skjøt Hans Nordbye et innøvd frispark like over.

Resten av omgangen var jevnspilt. Hjemmelaget var giftige på hjørnespark – og ledet fortjent ved pause.

Storflor-perle

I andre omgang var oppholdsværet byttet ut med regnvær og kraftig vind, men på banen var det nok en gang Godset som var best fra start. Peter Kovacs kunne økt ledelsen etter bare to minutters spill – men skjøt høyt over fra god posisjon. Tre minutter senere burde det stått 2-0. Saliou Ciss slo en altfor løs pasning tilbake mot keeper, Kovacs snappet ballen og fikk god tid til å avslutte – men skjøt igjen høyt over. Så gikk Abu i bakken i 16-meterfeltet til Tromsø og Godsetunionen ville ha straffe – det ville ikke dommer Svein-Erik Edvartsen, men etter 59 minutter blåste han frispark på 16-meterstreken etter en duell mellom Kara M’Bodji og Diomande. Frisparket skjøt Øyvind Storflor knallhardt over keeper og i mål. Dermed 2-0 til hjemmelaget.

Enorm Årst-sjanse

Tromsø forsøkte å svare, men hadde vanskelig for å skape store sjanser, men Mika Koppinen var nær, med en heading som ble reddet på streken av en Godset-spiller.

Så, etter 81 minutter, fikk Tromsø en mulighet som var så stor at det nesten var en større prestasjon ikke å score. Ole Martin Årst ble spilt alene med keeper, rundet Adam Larsen Kwarasey og med bare en Godset-spiller på streken skulle Årst trille ballen i mål. Avslutningen gikk like utenfor. Større sjanse får du ikke!

– Det er sånt som skjer i fotball noen ganger, sier Årst etter kampen.

– Det er mulig jeg får for mye tid til å tenke. Jeg får bare legge den i hylla og jobbe videre.

På overtid gikk Vegard Lysvoll i bakken i 16-meteren til Strømsgodset, men dommer Edvartsen vinket bare spillet videre. Dermed endte det 2-0 i Drammen.

TILs beste Miika Koppinen.               Dommer var Svein Erik Edvardsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 16.05.2012