Tippeligaen 2012: Rosenborg BK - Tromsø IL

Før kampen lå Rosenborg to poeng bak Tromsø og med tap ville avstanden blitt betydelige fem poeng til topplaget. Men Rosenborg hadde tydelig innsett alvoret i besøket fra Tromsø.

For hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo og presset Tromsø helt ned mot egen sekstenmeter de første ti minuttene. I løpet av cirka ti minutter hadde Rosenborg alt hatt flere store sjanser ved både Prica, Dockal og Henriksen.

Mer stillingskrig.

Men etter stormløpet tok Tromsø seg sammen og utlignet kampbildet. Blant annet var Magnus Andersen gjennom alene fra spiss vinkel, men satte ballen rett utenfor. Tromsø fortsatte å presse Rosenborg. Etter den temposterke åpningen falt tempoet noe midtveis i første omgang.

Det ble mer stillingskrig før det eksploderte helt mot slutten av omgangen igjen.

Andersen var igjen gjennom uten å lykkes. Deretter brant Prica sin neste sjanse til side for for mål før omgangen ble avsluttet med krig om ballen foran TIL-buret uten resultat.

Straffet hardt.

Men det var først da Steffen Iversen ble byttet inn at det virkelig ble fart på sakene. Like etter, da timen var spilt, fikk Borek Dockal den største sjansen til da i kampen. Han brant til og så ballen sprette i bue over Lekström men Yndestad avverget i siste øyeblikk.

Men da var Rosenborg på glid og da Henriksen satte inn 1-0 på at kanontreff fra spiss vinkel, etter glimrende forarbeid av Dockal lettet taket på Lerkendal. Rosenborg utnyttet rot fra Yttergård Jensen og straffet gjestene hardt.

Og da Dorsin la på til 2-0 sju minutter senere, i samme hjørnet der Henriksen satte inn det første målet, landet RBK en trygg ledelse. Igjen var det dårlig defensiv jobb av Tromsø, denne gang av Remi Johansen, som åpnet opp muligheten for Dorsin.

Da også Svensson fikk en kjempesjanse til å legge på til 3-0 nesten på direkten etter innhopet, gynget det på Lerkendal. Men til slutt fikk han sin feiring på overtid da han satte inn RBKs tredje mål. Hjemmelaget hadde knust Tromsø. Og ikke minst; serien hadde fått en ny leder.

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.