Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Vålerenga IF

– Jeg synes Tromsø var veldig gode. De var bedre enn oss i dag, og fortjente å vinne, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV2 Sporten etter at TIL akkurat har slått hans gutter 4-1.

– I de farlige sonene er de bedre enn oss i dag, konstaterer Andresen.

Mos: – Godt å vinne.

Tomålsscorer Mos var fornøyd med seieren, men forsøkte å ikke tirre på seg VIF-gutta og Klanen. Han holdt på å glemme seg under feiringen av sin egen scoring, men stoppet jubelbevegelsen da han husket hvem det var TIL spilte mot.

– Det var et spesielt møte med gode venner. Men det var godt å vinne, sier Mos til Nordlys.

Ubarmhjertig Mos.

Han var sentral da TIL snudde kampen og slo Vålerenga 4-1. Men det så stygt ut i åpningsminuttet...

Alfheim-publikummet hadde knapt rukket å sette seg ned før gjestene tok ledelsen. Etter knappe halvminuttet sto det allerede 0-1. Bojan Zajic ga bortelaget ledelsen på en velplassert heading etter innlegg fra Vålerengas venstreside.

«Gutan» startet umiddelbart på oppgaven med å snu kampen.

Etter vel 14 minutter lyktes det. Mustafa Abdellaoue tok med seg ballen inn i boksen og sendte en pasning til spissmakker Steffen Nystrøm. Han tuppet ballen lekkert i mål til 1-1.

Derfra og ut var TIL det hvasseste laget.

Corner og mål.

Etter 22 minutter tok TIL føringen. Magnus Andersen satte corneren fra Thomas Drage i mål og ga hjemmelaget en ledelse til pause.

Etter hvilen fortsatte «Gutan» å sette Vålerenga på plass. Og Mustafa Abdellaoue var sentral mot gamle lagkamerater.

Frekt frispark.

Etter 49 minutter fikk TIL frispark i god posisjon. Kara tok det kjapt, og Mustafa Abdellaoue var med på notene. Han fulgte opp den frekke frisparkvarianten med å sette ballen kontrollert til side for keeper. Vålerenga-gutta ble stående å se på sin tidligere lagkamerat.

– Juniortakter av oss, sier Andresen.

Av respekt for VIF-gutta var feiringen til «Mos» av det moderate slaget.

Og Mos fornektet seg ikke. Etter 68 minutter la han på til 4-1 for hjemmelaget. Denne gangen med hodet.

TIL var svært effektive, og vant til slutt komfortabelt. Selv om det så stygt ut.

TILs beste var Mostafa (Mos) Abdellaoue.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad.

MOSTE VÅLERENGA: Mostafa Abdellaoue feirer her med lagkameratene etter at Steffen Nystrøm satte inn 1-1 i første omgang. Mos punkterte kampen i andre omgang

Oppdatert: 16.07.2011