Tippeligaen 2011: Fredrikstad FK - Tromsø IL

Her gjør Mos TILs første scoring.


 Mostafa Abdellaoue og Thomas Drage sørget for at Tromsø tok sin første borteseier for sesongen. Laget klatret også tilbake til annenplassen i eliteserien.  

Tromsø ligger tre poeng bak Molde, men har fortsatt to kamper mindre spilt. Men de neste ukene blir tøffe for Per-Mathias Høgmos mannskap. På grunn av europacupspill blir det ikke noen ferie nå, men isteden to seriekamper mot Vålerenga. Men det ser ut til Tromsø har en bred og god stall. I dagens kamp måtte de spille uten Miika Koppinen og Sigurd Rushfeldt i tillegg til at de allerede har tatt avskjed med Tom Høgli og Tore Reginiussen. Likevel blir spørsmålet om «Gutan» bør forsterke laget når overgangsvinduet åpner.

Mål uten sjanser.

Fredrikstad åpnet kampen best, men etter hvert viste Tromsø hvorfor de er et topplag. God kontroll bakover, og Fredrikstad slet med å skape noe som helst. Sjanser skapte heller ikke Tromsø, men da er det greit å ha en spiss som scorer uten sjanser. Da Fredrikstads forsvar og keeper ventet på en avblåsning som aldri kom etter drøye halvtimen utnyttet Tromsø det til fulle. Mostafa Abdellaoue kunne meget enkelt chippe ballen over både midtstoppere og keeper før han trillet ballen i et åpent mål.

Etter at den første timen av kampen rett og slett var kjedelig eksploderte det nærmest den siste halvtimen. Tromsø hadde i løpet av et minutt fire gigantsjanser til å øke ledelsen. Tverrliggeren, en god Lasse Staw og en redning på streken forhindret scoring. Fredrikstad våknet også av dette og innbytter Hans Erik Ramberg burde fått mer ut av det da han hadde nærmest åpent mål.

Punkterte på overtid.

Til da i kampen hadde hjemmelagets største sjanse vært Khalifa Jabbies lobb over keeper og mål like etter pause. Mot slutten av kampen kom ikke hjemmelaget nærmere utligning enn et par brukbare forsøk fra innbytter Mads Hansen. På overtid fikk Tromsø korrekt straffespark og Thomas Drage punkterte kampen fra straffemerket.

Fredrikstad går inn i fotballferien i relativt trygg avstand fra bunnstriden til tross for dagens tap, noe som kan komme godt med. Fredrikstad sliter med uttellingen og kun tre lag har scoret færre mål. For å ha håp om poeng i de tre første kampene etter ferien mot henholdsvis Brann hjemme og Rosenborg og Viking borte må dette rettes opp.

For Fredrikstads del blir det også spennende om de starter opp høstsesongen med sine to nøkkelspillere Raio Piiroja og Celso Borges. Begge har varslet at de ikke vil signere ny kontrakt og kan forsvinne dersom de rette tilbudene dukker opp.

TILs beste var Caliou Ciss.   Dommer var Tom Harald Hagen fra Grue IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 04.07.2011

Del dette: