UEFA Intertoto Cup 1995: Universitatea Cluj - Tromsø IL

 

 En kjemperedning, et mål og en viktig seier. TILs nye og amerikanske målvakt Didier Bernard (22) fikk en drømmedebut mot blodtørstige rumerere fra Drakulas hjemland. Ni minutter ut i andre omgang fikk 22-åringen fra Orlando i Florida sjansen av TIL-trener Harald Aabrekk til å vise hva han var god for. Knapt minuttet senere måtte Didier vise seg sjansen verdig på Ion Moina Stadion. Et knallhardt og velplassert skudd i venstre hjørne ble en beintøff eksamensoppgave servert av laget fra Transylvania. Men debutanten viste hva han  var god for, slo ballen til corner med et tigersprang.

Det meste av kampen foregikk på midtbanen. TIL-forsvaret  med Jonny Hanssen som stoppervikar for strekkskadet Arne Vidar Moen, klarte å tette igjen. Innefektive rumenere fornektet ikke sitt slektskap til Drakula. Thomas Hafstad måtte late blod fra et kutt i hode. Svein Morten Johansen gikk ut med en stygg kneskade i hoven ankel.

Det så lenge ut som om at det hele skulle ende målløst, men Stein Berg Johansen ville det annerledes. Thomas Hafstad gjorde forarbeidet. Tok med seg ballen opp langs høyresiden og la tilbake. Fra 16-meters hold dundre Stein Berg Johansen  ballen i mål - til høyre for keeper.  

Dommer var Antoine de Bandis fra Frankrike.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Bladet Tromsø og Nordlys:

Oppdatert: 23.07.2009

Del dette: