Kvalifiseringfor2.div. 1974: Landsås FK - Tromsø IL

Nord-Norges største by har fått et lag i 2. divisjonen. Og igjen er det TIL som skal forsvare Tromsøs fotballære neste sesong, når kjente lag som Mjølner, HIL og Bodø/Glimt kommer på besøk. TIL spilte sin andre kvalifiseringskamp om retten til opprykk mot Landsås i Harstad. Hjemmelaget  vant tilslutt 2-1, etter at TIL hadde ledet 1-0 ved pause. TIL rykker opp med sammenlagt 6-5 etter to kamper.

TILs forsvar med Arne Andreassen, Arne Johnsen og Svein Arne Olsen i spissen må få æren for at TIL denne gangen bare tapte med ett mål, ikke det at TIL var dårligere enn Landsås i denne kampen, men den banen som Landsås hadde å by fram var noe av det værste vi har sett av det som kalles fotballbaner. Den riktige betegnelsen må vel sies å være potetåker, TIL led mest under de håpløse forholdene

TIL tok ledelsen etter bare fire minutters spill, en farlig situasjon inne i Landsås 16-meter resulterte i at Landsås handset, og Arne Andreassen satte straffen kontant i mål. I denne runden hadde begge lag sine scoringsjanser, men det meste av spillet foregikk på midtbanen.

Også i de første femten minuttene av andre omgang var TIL med på notene, uten at det ble tellende resultat. Men så skjedde det, et frispark fra 25 meter ble lagt inn foran TIL-målet, og Landsås-angriperen Rolf Olsen headet uten vanskeligheter i mål, 1-1. Og etter en halv time fikk Landsås nok ett frispark fra vel 30 meter, også denne gangen ble den lagt inn foran TIL-målet, og etter mye om og men ble det scoring og 2-1 til Landsås. Og dermed ebbet kampen ut, og TIL er klar for 2. divisjon.

Oppdatert: 23.11.2003