4.div.TITO 1967: Tromsø IL - Lyngen IL

Etter at Lyngen IL hadde ledet 1-0 over Tromsø IL etter 1. omgang på Valhall Stadion, snudde TIL kampen til sin fordel og scoret to ganger. Det ga vertskapet 2-1 og to fullt fortjente poeng i en spillemessig middels kamp.

Kampen startet med friske takter fra begge lag, og etter fem minutters spill hadde TIL nær tatt ledelsen, men en lyngenforsvarer reddet på streken. Etter dette overtok Lyngen føringen, og det formelig bølget med angrep mot TIL-buret. Løperekka anført av opplagte Jens Petter Jensen og Eigil Langgård var stadig frampå, og det var helt fortjent at de fikk uttelling i det 20. minutt ved Langgård. Alt i alt var overtaket så markert i første omgang at ledelsen burde vært større.

Annen omgang ble ingen kopi av den første  i spillefordeling. Bortsett fra sporadiske angrep fra Lyngen, var det TIL som hadde kampen i sin "hule hånd" allerede fra første minutt. Og etter 15 minutter kunne da også Jon Risa sette ballen i Lyngen-buret og skape balanse i regnskapet. Seiersmålet får Arne Andreassen æren av å være sist på, et skudd fra Svein Hugo Hansen traff foten til Andreassen, og den satt i nettet uten sjanse for keeper.

Alt i alt vant TIL en fortjent seier. Lagene hadde overtaket i hver sin omgang. Dog var TIL mer overlegen i andre omgang, enn Lyngen var i første. På det seirende lag var det Edmund Kristoffersen og Jon Risa som utmerket seg, men også Arne Andreassen spilte en god kamp. Ellers skal laget ha honnør for stor innsats, men det indre forsvar var ikke patent.

Oppdatert: 27.09.2003