Lars Iversen

Nasjonalitet: 
Norge
Fødselsdag: 
22.08.1941
Biografi: 

Lars Iversen er født og vokste opp på Melbu på Hasseløya. Melbu er kjent for sitt idrettsmiljø.  Lars husker godt han som pure liten spilte på "Branntomta" også kalt "Angela Stadion". Navnet kom av at nabokona til banen, Angela, var meget hjelpsom for ungene. Fotballen i de hårde dagene forgikk med en tøyball. Hver gang tøyballen gikk i stykker tok sønnen til Angela og banket på vindusruta for å levere ballen til mora. Etter ei kort stund fikk sønnen "Toffa" en nyreparert tøyball tilbake. Derav ble banen oppkalt for Angela Stadion. Dette var nok forløperen til andres vellgjørere som Aker Stadion og andre.

Lars spilte på Melbo IL fra han var en liten gutt til han kom på A-laget. Han husker spesielt at han hadde motstandere som Dutte Berg og Trygve Bornø.

Lars utdannet seg som tannlege og i den forbindelse tok han arbeid i Tromsø i 1967. Han ble raskt opptatt av TIL, og i 1968 spilte han tre obligatoriske kamper, samt mange B-kamper. Med til historien er det at han på sine tre kamper scoret to mål. Han var en teknisk god spiller, ikke så rask som han selv ønsket, men var desto raskere i oppfattelsen, og var flink til å spille folk gjennom.

Like etter at han reiste fra Tromsø brant "Roger" ned, (i protest), og så kom Universitetet, så det ble jo nye tider i Tromsø de påfølgende årene. Etter oppholdet i Tromsø reiste han tilbake til Melbu, men fikk tidlig en prolabs slik at han måtte gi seg med fotballen. Men Lars lå ikke på latsiden, men var hovedmannen for at Melbu fikk gressbane, denne ble for øvrig innviet i 1981.

Mens han gikk på Tannlegehøyskolen i 1963-67, og spilte på Høyskolelaget i Universitetscupen og trente med Akademisk Ballklubb. Lars er i dag tannlege, kjeveortoped og praktiserer på Melbu.  Han har kone og to voksne barn. Han liker musikk, som ung spilte han trombone i guttemusikken, men piano er favoritt-instrumentet hans. Lars er også en av pådriverne til "Sommermelbu".

Lars følger med TIL. Synes dette er en fin klubb. Det var som å komme hjem da han kom til Tromsø i 1968. Har ett stort ønske om å overvære en Tippeligakamp på Alfheim. Kjære Lars, du er herved innvitert.

Utarbeidet av Per Salomonsen og Hugo Anthonsen. (13.06.2008)


Hjemsted: Melbu

Født: 22.08.1941

TILs-debutdato: 0 7.07.1968

TILs-siste dato: 06.08.1968

Høyde: 187

Matchvekt: 80

Andre klubber: Melbo IL, Akademus BK

Posisjon: Indre løper

Kampdagsorter i stigende rekkefølge Turnering Hjemmelag Bortelag
06.08.1968 4.div.TITO Skarp Tromsø IL
07.07.1968 NNM 3.runde Tromsø IL Lyngen IL
Del dette: