NNM 3.runde 1968: Tromsø IL - Lyngen IL

Helt fra starten var det klart at oppgjøret mellom lederen av TITO-serien og Tromsø IL i NNM-cupen ikke ville bli av det store. Med småpene tilløp fra begge sider gikk hele første omgang med å føle hverandre på tennene. Tempoet var så lavt at man nesten ikke kunne avgjøre hvem som angrep og hvem som forsvarte seg. Også når andre omgang ikke brakte det temposkifte en hadde ventet av Lyngens side, da kunne hjemmelaget i ro og mak spasere rundt og sikre seieren.

Ingen av lagene lot til å være misfornøyd med tempoet, så kampen må absolutt være et argument for at fotballferien har sin berettigelse. Begge lag hadde likevel sine sjanser, i første omgang TIL de største, i andre omgang Lyngen. Hjemmelagets ledelse kunne gjerne vært større ved pause enn det ene målet Jan Willy Klungseth sørget for i det 21. minutt. Svein Hugo Hansen lurte av Odd Erik Bergås og la innlegget direkte til Klungseth, som ved midten av 16-meteren fikk ta ned ballen og skyte uten noen forstyrelser.

Til øket ledelsen til 2-0 et stykke ut i andre omgang etter en heading som vel keeper hadde sjanse til å redde. Hos Lyngen var det ingen som spilte opp mot sitt beste, mens vi finner grunn til å fremheve Svein Hugo Hansen som TILs og banens beste spiller.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 06.10.2003