4.div.TITO 1968: Skarp - Tromsø IL

At Tromsø IL skulle få revansj for 0-2 nederlaget mot byrival Skarp fra i vår, hadde vel de fleste ventet, etter lagets gode resultat i cupen over Mo IL.  3-0 ble resultatet i øsende regnvær på Alfheim grusbane. Det var tydelig at TIL-guttene hadde utnyttet fotballferien best av de to lagene, og de rød-hvite vil nok stjele flere poeng i høsten oppgjør.

TIL var absolutt toneangivende i første omgang. Per Arne Hansen og Edmund Kristoffersen dominerte stort på midtbanen. Laget scoret også omgangens eneste mål. Jan Willy Klungseth scoret på kloss hold etter corner.

I andre omgang åpnet Skarp-guttene energisk, i håp om å utligne. Så gikk det som det ofte gjør når et lag presser, motparten scorer på hurtige motstøt. Etter en god Skarp-periode fikk TILs gode ytreløper Arne Andreassen vist sitt talent. Han laget et hurtig soloraid og leverte perfekt på nyervervelsen Lars Iversen, som scoret lett. Like etter kom Svein Hugo Hansen fri, og pasningen fra dødlinje ekspederte Jan Willy Klungseth i mål.

TILs lag er i fremgang, den rutinerte back-linjen gjorde ingen feil, og i løperekka er Svein Hugo Hansen i kjempeslag.  Skarp skuffet, og guttene i de svarte trøyene har nok ikke tatt sommertreningen alvorlig nok. Bare Torbjørn Norvang kan få godkjent karakter.

Dommer Mange Fredriksen, Storsteinnes, var direkte pirkete, og hadde mange merkelige avgjørelser. Hvorfor er det ikke autoriserte dommere som linjemenn ?

Oppdatert: 05.10.2003