OBOS-ligaen 2020: Ull/Kisa - Tromsø IL

Etter det skuffende tapet hjemmet mot LSK på TILs hundreårsdag i midten av september har «Gutan» slått knallhardt tilbake. De siste tre kampene har endt med 3-0-seier borte mot Sandnes Ulf, 3–1 hjemme mot Grorud, før Ull/Kisa ble beseiret hele 7–0 tirsdag. 

Det gjør at TIL har en luke på syv poeng ned til Ranheim på 3. plass, med 12 kamper igjen av årets sesong, og et meget godt utgangspunkt med tanke på å begrense oppholdet i 1. divisjon til én sesong.

– Muligheten for opprykk er jo der. Den er jo det, sier Runar Espejord til Nordlys med et smil, og legger til:

– Det er ingen tvil om at vi går for opprykk og førsteplass, det er målet. Men vi har mange kamper igjen og poeng å spille for, og mye kan skje.

Kaptein Simen Wangberg er klar på at TIL på ingen måte kan ta foten av gasspedalen, og at storseieren mot Ull/Kisa ikke kan bli en hvilepute – eller tvert imot.

– I dag spiller vi en kjempegod kamp og vinner fortjent. Det er ikke så ofte man opplever å vinne 7-0, i hvert fall ikke på bortebane, så det var selvfølgelig en fin opplevelse som gir en god følelse. Det er artig å spille en slik kamp, det gir selvtillit, men så vet vi at det stiller krav til neste kamp. Det er i gode tider man skal skru til og det er vi klar over.

– Vi har all grunn til å være fornøyd i dag, og vi skal være glad og fornøyd hele tirsdagskvelden, men i morgen (onsdag) begynner vi å se fremover mot neste kamp. 

– En kanonjobb

Omtrent samme budskap kommer fra Gaute Helstrup, som mener det er for tidlig å snakke om opprykksmulighetene nå.

– Spillerne skal få ha godfølelsen litt, mens vi i trenerteamet har allerede begynt å se Fremover. Jeg synes vi spilte en veldig god kamp i dag, og da fortjener spillerne å suge på den karamellen litt. 

– Hva var det som gjorde at alt stemte for dere i denne kampen?

– Det har nok litt å gjøre med at vi fikk et mål tidlig, og så gikk Ull/Kisa «all in». De sto høyt og prøvde å presse oss, og da vi scoret en gang til, og de måtte enda mer frem, så ble det store rom for oss. Dersom de hadde scoret først kunne det nok blitt en annen kamp. Jeg synes vi er direkte når muligheten var der, og fornuftige med ballen når vi måtte være det.

TIL-treneren fikk også se Espejord score to mål i comebacket sitt, mens Steffen Skogvang Pedersen fikk sin TIL-debut fra start, og nykommer Erlend Sivertsen også fikk sin første kamp for Gutan. Helstrup beskriver høstens overgangsvindu som viktig og bra for TIL, og mener det er litt av årsaken til den gode formen.

– Vi har mange strenger å spille på Fremover i banen. «Mo» (Mohammed Ahamed) og Fitim (Azemi) er sultne og ønsker å bidra, og vi har en del spillere som mangler i tillegg, så vi har bruk for alle spillerne vi har her. 

– Det blir noen hektiske uker Fremover nå, men vi er kjempefornøyde med det overgangsvinduet vi har hatt nå. Vi har mange på trening, god kvalitet på trening og mange som kjemper om spilletid, så det er perfekt. Uten de spillerne vi har fått inn hadde det vært tynnere. Det har vært gjort en kanonjobb av Lars Petter med flere, skryter Helstrup. 

Offensive midtstoppere

Wangberg har vært plaget av et virus de siste ukene, men i tirsdagens oppgjør var kapteinen tilbake og leverte en stødig kamp fra sin midtstopperposisjon.

– Jeg har hatt et virus i tre uker, som vi egentlig ikke har funnet helt ut av. Jeg gikk fra å være i kanonform, med tanke på at jeg restituerte kjapt mellom kamper og var pigg, til at formen dalte ganske fort. 

– Det var tungt å spille i dag, men det handler om å komme over kneika og å komme i matchmodus igjen. Sånn sett var det en snill kamp for min del, så jeg håper på å bygge meg opp til det nivået jeg var på igjen.

I forrige kamp mot Grorud leverte både Jostein Gundersen og Anders F. Jenssen målgivende pasning, mens Lars Sætra fikk to assist mot Ull/Kisa. Også Wangberg har tatt steg i de offensive fasene av spillet, og det er ikke tilfeldig, forklarer han.

– Når vi spiller med en treer bak er det viktig at en av oss bidrar Fremover i banen. Det at vi kan spille av press og å bidra Fremover er noe vi har jobbet mye med. Det første utviklingsmålet vårt var å bure igjen bakover, og foreløpig har vi gjort en god jobb der, og så jobber vi med å bli bedre angrepsspillere også

TILs beste var Mikael Norø Ingebrigtsen.    Dommer var Adjin Medic fra Trovik IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.                   Kilde: Nordlys.

Del dette: