OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - Strømmen

TIL stod med full pott etter to serierunder, og så lenge ut til å ha gå på et bananskall mot Strømmen.

Helt til Eric Kitolano banket inn 1–0 i det 68. minutt, og reddet tre nye poeng til TIL.

Rødt kort til gjestene

Men TIL burde vunnet mye mer, for i en god time spilte de med én mann mer på banen. Det gjorde de fordi Pål Steffen Andresen taklet Eric Kitolano som bakerste mann, og fikk dermed, helt korrekt, rødt kort av dommeren.

Før den tid hadde «Gutan» skapt et par gode sjanser, med farlige skudd fra Kitolano og Adam Arnarson. Begge forsøkene ble reddet på mesterlig vis av Strømmens sisteskanse.

I pausen bestemte TIL-trener Gaute Helstrup å gjøre et rent spissbytte: Fitim Azemi ut, Mohammed Ahamed inn. Det gjorde han nok hovedsakelig fordi Azemi trøbler litt med en skade, og sliter med å spille mer enn 45–60 minutter.

TIL malte på i starten 2. omgang, og spilte seg til flere gode muligheter. Deriblant hadde Yttergård Jenssen et par sjanser, men klarte ikke å snike ballen i mål hverken på den ene eller den andre muligheten.

Men midtveis i 2. omgang, etter å ha kastet vekk en haug av sjanser, fikk «Gutan» hyll på byllen. Kitolano mottok ballen like utenfor 16-meteren etter en corner, og plasserte ballen i nettmaskene på iskaldt vis.

«Gutan» burde punktert kampen ved flere anledninger, men det ble med den ene scoringen.

TILs beste var Eric Kitolano.     Dommer var Ole-Alexander Ekeli Valen fra Kråkerøy IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde itromsø.