OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - Raufoss IL

 

1) Så nære, «Mo»!

Sekunder etterpå, på sitt første TIL-touch på åtte år, fikk han en gigantsjanse på en heading fra kort hold. Kun en ellevill redning fra Raufoss-keeperen stoppet han fra å få en re-debut få vil glemme. 

Skulle han scoret der ville det nesten vært for utrolig, men desto gøy. Uansett forteller 28 minuttene han var innpå at «Mo» allerede nå har noe å bidra med. Han gikk i dueller, skaffet frispark og provoserte motstanderne.

Kanskje vil det være kamper han ville måtte starte i. Men når Fitim Azemi inntil videre ikke tåler 90 minutter, viste Ahamed at han er et godt alternativ.

2) Helstrup trådte unna det første bananskallet.

TIL vant sjansestatistikken 4–0, kampen 1–0 og fikk tre poeng. Men så lenge det bare var med det ene målet satt alle 200 på tribunen, pluss de ute på banen, med følelsen av at det kunne skje noe. Mot slutten fikk attpåtil Raufoss et slags press mot TIL, uten at det fikk uttelling.

Raufoss er ikke et lag man i utgangspunktet tror er annet enn et buljonglag. Men så sent som mot Strømsgodset i en treningskamp for kort tid siden var de det beste laget i en time av kampen.

Derfor var lettelsen stor i pressesonen etter kampen. Disse kampene, hvor TIL er store favoritter, og har mye ball, er ofte de vanskeligste fordi de krever tålmodighet.

Og husk også på at det måtte en gedigen keepertabbe til for at Lasse Nilsen, skulle score fra rundt 25 meter. Riktignok etter forbilledlig press fra Fitim Azemi, noe som gleder hovedtreneren.

Tre poeng er i banken. Cirka 57 gjenstår før jubelen over opprykk kan slippes løs igjen. For ordens skyld fordi snittet for å rykke opp er på 60 poeng.

3) Rubens comeback

Etter sju år borte fra klubben, med eventyr i Kaiserslautern og Groningen, pluss et lite opphold i Brann, var Ruben Yttergård Jenssen tilbake på Alfheim som TIL-spiller i kamp.

Forventningene til hva den 32 år gamle tromsøværingen tar med seg hjem er store. Og han skuffet ikke mot Raufoss. Riktignok kom det noen feilpasninger, men det er ingen tvil om at TIL har en midtbanesjef her. Samspillet med spesielt Kent-Are Antonsen fungerte godt.

Nå handler det om å få satt sammen laget rundt han på en slik måte at TIL blir god gjennom større deler av kampen. Og ikke minst at uttellingen blir bedre.

Her kunne «Mo» fått drømmedebuten etter sekunder på banen: – Det var vilt 

4) Koronalivet på Alfheim

De satt spredt for alle vinder, de nøyaktig 200 tilskuerne som fikk æren av å overvære TILs første offisielle kamp i 2020. 

Det var et pussig skue. Sett fra motsatt side så publikum ut som noen puslebrikker der de satt spredt over hele tribuneseksjonen med sola i øynene. Med ett unntak.

Etter dramatikken på Isbergets årsmøte torsdag kveld, der Forza Tromsø-leder Morten Killingberg først ble valgt, men deretter trakk seg, fikk Forza Tromsø lov til å stå på motsatt side. 

Så får vi se når de eventuelt får selskap fra andre. Det kan bli en god stund til i disse koronatider.

5) Kan skape seg drømmemåned

Med Raufoss av veien venter et nytt østlandslag allerede kommende mandag. Kongsvinger er av mange sett på som et av de bedre lagene i divisjonen. For TILs del blir de neste hjemmekampene mot Strømmen (13. juli), Øygarden (27. juli) og Stjørdals/Blink (31. juli) meget viktig for å komme i gang. Fire strake seiere der kan gi TIL og Helstrup et utgangspunkt som gir arbeidsro og ikke minst forsterket tro på opprykk.

Bortekampene der imellom mot Kongsvinger (6. juli) og Ranheim (21. juli) vil åpenbart by på større utfordringer. Men også her blir det viktig å få med seg noe. 

Det er ikke sannsynlig at TIL går ubeseiret gjennom alle kampene. Men at TIL skal stå med 13–15 poeng er ikke for lite å 

TILs beste var Lasse Nilsen.        Dommer var Magnus Nicolai Koløy fra Bjørndal IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde itromsø.

 

Del dette: