Eliteserien 2019: Vålerenga IF - Tromsø IL

Jacob Karlstrøm 3

Litt merkelig at en heading skal seile over Karlstrøm slik som på førstemålet. Dratt av på 3–0, men vanskelig å laste spesielt for andre scoringer enn muligens det første.

Magnus Andersen 3

Hang ikke med i forkant av 2–0. Dratt av i forkant av 3–0. Begrenset med bidrag fremover. Fullstendig ydmyket sammen med flere andre i TIL-forsvaret på 3–0 av Ejuke.

Anders Jenssen 2

Tynn suppe. Ingen steder å finne på kontringen til 3–0. Klarte ikke gjøre noe for å forhindre 4–1. Fin pasning frem til Onni Valakari etter 66 minutter. 

Simen Wangberg 3

Har først markering på Lædre Bjørdal like før 1–0, men VIF-spillernes bevegelser gjør at Wangberg overtar Finne. Der er trønderen et stykke unna VIF-spilleren som satte inn 1–0. Sistemann på Vålerengas andre, hvor Herolind Shala skjøt ballen rett i planeten til Wangberg og inn, uten at han kan lastes for den.

Dratt av i forkant av 3–0. Klarte seg ellers ganske greit og var den beste i TILs forsvar.

Juha Pirinen 2

Forsøkte å blokkere skuddet fra Shala like før 2–0, men ble fintet ut. Ropte på straffe da Johan Lædre Bjørdal var uheldig og borti hælene til finnen, uten at dommer Svein Oddvar Moen fant noen grunn til å blåse. Svak markering på Matthías Vilhjálmsson åtte minutter før pause, men slapp med skrekken islendingens heading gikk rett på Karlstrøm.

Kent-Are Antonsen 3 

Tung dag på jobben for Antonsen. Ble løpende mye mellom. Hang ikke med på veggspillet i forkant av 4–1.

Ut for Tomas Stabell etter 78 minutter.

Morten Gamst Pedersen 3

TIL klarte ikke å skape all verden, noe som er en viktig del av Gamsts ansvar. TIL slet defensivt og midtbanen hang ikke godt nok sammen.

Onni Valakari 3

Nærmest for «Gutan» i førsteomgang da han dro seg fint inn i feltet og avsluttet like utenfor fra 14 meter. Også nær i andreomgang, men finnen klarte ikke å overliste Larsen Kwarasey etter å ha blitt satt opp av Jenssen.

Marcus Holmgren Pedersen 5

Frisk start før han ble litt borte utover førsteomgang. Våknet til liv helt på tampen av omgangen da han stjal ballen fra Vålerenga-midtstopper Jonatan Tollås Nation, men fikk ballen litt for langt foran seg til at han rakk den før Adam Larsen Kwarasey.

Fikk muligheten i returrommet etter en corner, men avslutningen ble blokkert. Ivrig på å starte i bakrom, men pasningene kom neppe så ofte som hammerfestingen skulle ønsket.

Var TIL-spilleren sist borti ballen da en stresset Lædre Bjørdal satte ballen i eget nett

Mikael Norø Ingebrigtsen 3

En spissrolle for Norø Ingebrigtsen søndag. Slet med en skade i oppkjøringen til kampen og var lenge usikker på om kom til å starte. Holdt i 58 minutter, men klarte ikke å skape all verden.

Daniel Berntsen 4

Til venstre blant trioen på topp. Ganske livlig i deler av oppgjøret mot gamleklubben, men ikke tellende resultat.

Innbyttere

Sigurd Grønli 3

Inn for Norø Ingebrigtsen etter 58 minutter. Klarte ikke å sette særlig preg på kampen.

Tomas Stabell

Inn til debuten i Eliteserien etter 77 minutter. Greit innhopp av 17-åringen, som gikk rett inn i sin vante dype rolle på midtbanen. For kort tid til karakter.

TILs beste Markus Holmgren Pedersen.        Dommer var Svein Oddvar Moen fra SK Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       Kilde itromsø

Del dette: