Eliteserien 2019: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Slaget om Nord-Norge» var ikke mer enn ni minutter gammel da Juha Pirinen sendte TIL i føringen etter et lekkert legg fra Holmgren Pedersen, som dro seg fri til dødlinja og slo perfekt inn på bakerste der Pirinen holdt roen og bredsidet inn kampens førte scoring.

Kun tre minutter seinere var Glimt uhyre nære 1–1, men en årvåken Gudmund Kongshavn avverget 1–1 med en majestetisk dobbeltredning.

I 37. minutt fikk plutselig Sigurd Grønli (18), som startet sin første eliteseriekamp, en enorm mulighet til å doble ledelsen da han fikk ballen plutselig på hjørnet av femmeteren, men avslutningen trillet på feil side av målet!

Samme mann var nære på igjen få minutter seinere, men Ricardo Friedrich avverget skuddet fra 20 meter med en god redning.

I 68. minutt fikk Bodø/Glimt en eventyrlig mulighet fra 11-metersmerket da Gudmund Kongshavn felte Philip Zinckernagel. Amor Layouni gjorde ingen feil og lagene var like lang.

I 76. minutt holdt Marcus Holmgren Pedersen på å gjøre det helt store ene og alene, men nok en god redning av Glimt-keeperen hindret scoring.

På overtid var Kent-Are Antonsen uheldig og satt ballen i eget mål da han forsøkte å klarere ballen på vei mot mål, dermed ble det nok en gang null poeng hjemme for «Gutan» for fjerde gang denne sesongen.

TILs beste Juha Pirinen.      Dommer var Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.        Kilde: itromsø.