Cup NM 1.runde 2018: Skjervøy IL - Tromsø IL

TIL-debutant sikret avansement for «Gutan»

En Skjervøy-redusering på slutten skapte spenning, før TIL-debutanten Sigurd Grønli fastsatte sluttresultatet.
Magnus Andersen, Christian Landu Landu og resten av TIL-guttene tok seg greit videre til 2.-runde i cupen.  (Foto: Rune Robertsen)]

Sigurd Grønli fikk en drømmedebut for Tromsø etter at han ble byttet inn for Slobodan Vuk etter omtrent en times spill.

Rett etter at Skjervøy hadde redusert til 1–2, mottok Grønli ballen dypt i banen. Unggutten førte ballen oppover, og fra vel 25 meter valgte angriperen å skyte. Skuddet var ikke veldig hardt, men gikk via en Skjervøy-spiller. Det satte ut Skjervøys keeper, Martin Brun, ut av spill.

Keeperen måtte dermed se ballen trille forbi seg og inn i nettet til 3–1 til TIL.

Derfor kan TIL-talentet Marcus (17) bli historisk: – Det vil sikkert bli en snakkis i hjembyen min

Etter fem rolige minutter i begynnelsen av kampen, kom sjansene på løpene bånd for bortelaget. Magnus Andersen fikk blokkert et skudd ut til corner. På den påfølgende corneren var Jostein Gundersen høyest og ballen var på vei forbi keeper og inn i mål, før en Skjervøy-spiller fikk klarert ballen.

Deretter var det Mushaga Bakenga som fikk et skudd blokkert, før TIL rullet opp mot høyre. Hans Norbye kom på et klassisk løp opp langs siden og slo inn. Ballen endte til slutt hos Elhadji Mour Samb, som kom inn i feltet fra sin venstre vingbackposisjon. Der var senegaleseren sikker og satte ballen i lengste, utagbart for Skjervøy-keeper Martin Brun.

Nye misser

Deretter bommet Mour Samb og Mushaga Bakenga på sjanser, før Slobodan Vuk ikke helt fikk til en ordentlig heading på innlegget fra Mour Samb, som avsluttet en meget dominant Tromsø-periode, hvor bortelaget skapte syv sjanser i løpet av femten minutter.

Resten av omgangen skjedde det lite annet enn et litt småfarlig frispark fra Øyvind Garfjell, som snek seg forbi lengste stolpe. Frisparket minnet om innlegget nevnte Garfjell scoret med for Senja mot nettopp TIL, da «Gutan» røk ut av cupen i 2.-runde tilbake i 2015.

Skjervøy-sjanser og TIL-mål

Skjervøy var langt mer med i starten av 2. omgang. Svenn Johansen kom til en avslutning rett etter pause. Femten minutter senere headet Reidar Waage ballen forbi Jacob Karlstrøm i Tromsø-målet, før Jostein Gundersen fikk klarert på streken.

Dansken Oliver Kjærgaard, som fikk blokkert en avslutning litt tidligere, vant ballen sentralt i banen etter 76 minutter. I debuten førte Kjærgaard ballen frem, før han curlet den i lengste hjørne til en tomålsledelse for Tromsø.

Skapte spenning

I det man trodde kampen var over, kom Skjervøy tilbake. Etter flere dueller inne i TIL-feltet etter en corner, trillet ballen ut i returrommet. Der ventet Reidar Waage. Den tidligere TUIL-spilleren satte ballen knallhardt nede i siden av målet, og reduseringen var et faktum.

Spenningen skulle imidlertid ikke vare lenge. Kun tre minutter senere fastsatte Grønli sluttresultatet til 3–1

TILs beste var Sigurd Grønli.       Dommer var Egil Berteussen fra Sørreisa.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.