Tippeligaen 2016: Stabæk - Tromsø IL

Fredrik Michalsen debuterte fra start og imponerte.

TIL-trener Bård Flovik fikk pepper av Isberget etter tapet for Bodø/Glimt. Supporterklubben ønsket at klubben skulle fjerne Flovik etter det pinlige tapet for rivalen fra Bodø.

Lørdag ble Flovik hyllet av den samme suporterklubben etter 3-0-seieren på bortebane mot Stabæk. Det er et klart tegn på at det er resultatene som teller. Tapet laget, blir treneren syndebukk. Vinner laget, blir sjefen helten.

Bård Flovik gjorde flere overraskende grep mot Stabæk. Først og fremst fordi han satte den beste midtbanespilleren, Christian Landu Landu, ned som back. Dermed fikk lovende Fredik Michalsen endelig sjansen i rollen som anker på midtbanen fra start. Den tok unggutten. Han har en del ferdigheter som få av de andre midtbanespillerne ikke har. Først og fremst i pasningsspillet. Michalsen er en spiller som kan slå en presis pasning over 40 meter. Man kan si at Flovik gamblet og vant med en unngutt som har vært god på trening de siste ukene. Og så satset Flovik på en 4-3-3-formasjon. Det er et system som ligger nærmest hans hjerte,

Valget at Michalsen forteller også at TILs unggutter er gode nok, bare de får sjansen. Etter den solide kampen mot Stabæk bør midtbanespilleren få flere sjanser. Og Flovik bør kanskje vurdere å gi andre lokale unggutten sjansen. Det er et viktig signal overfor de yngste i stallen.

Mest gledelig av alt var selvsagt resultatet. 3-0 på bortebane er solid, uansett hvem de spiller mot. Tre poeng var utrolig viktig for TIL. Det gir laget pusterom foran EM-pausen. Og med seier i den neste hjemmekampen, mot Sarpsborg 08, kan Flovik ta sommerferie med god samvittighet fordi man er i rute mot målsetningen om å ta mellom 30 og 40 poeng denne sesongen.

Overraskende var også måten seieren kom på. Tre scoringer på dødball, alle etter at trrioen Henrik Gjesdal, Thomas Lehne Olsen og Simen Wangberg brukte hodet...

Da kan man godta at Aron Sigurdarson bommet på straffespark.

Det blir spennende å se hva Bård Flovik gjør med laguttaket foran cupkampen mot Odd onsdag og matchen mot Sarpsborg 08 lørdag. Både Magnar Ødegaard, som har vært den beste forsvarsspilleren denne sesongen, og Kent-Are Antonsen er klar. Men har Flovik grunn for å bytte på forvaret som fungerte lørdag? Nei, er svaret mitt.

Fortsetter Flovik med de samme elleve som startet mot Stabæk, får vi se mer av Fredrik Michalsen. En unggutt som kan vokse og ta rollen som sjef sentralt på midtbanen.

TILs beste var Fredrik Michalsen.     Dommer var Ken Henry Johnsen fra Husøy og Foynland IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: Nordlys.    Foto: itromsø.

Del dette: